Vöröslencse krémleves fűszeres olajjal (laktózmentes, gluténmentes, vegán) recept vegetáriánus

Vöröslencse krémleves fűszeres olajjal (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2017. november 6. Zizi kalandjai 

Vöröslencse krémleves fűszeres olajjal (laktózmentes, gluténmentes, vegán)
tovább a teljes receptért  »
Ezt a receptet Ágitól tanultam, a Nar Gourmet blog szerzőjétől, aki a török konyha szerelmese. Nyáron hívott meg Ági egy török vegán főzőtanfolyamra, ahol finomabbnál finomabb vegán török ételeket készítettünk. Ez a vöröslencse leves akkor is jól esett (nem volt nagyon meleg szerencsére), de most a hideg időben még inkább aktuális, hogy egy ilyennel melegítsük fel magunkat, a testünket és a lelkünket is. Végtelenül egyszerű recept, néhány hozzávalóval. A levest a végén fűszeres olajjal érdemes meglocsolni és pár csepp citromlevet csepegtetni rá, ez teszi fel az i-re a pontot. Kiváló hétköznapi vacsora egy fárasztó nap végén, amikor valami gyorsan elkészíthető finomságra vágyunk. Főzzétek meg a héten! Vöröslencse krémleves fűszeres olajjal (laktózmentes, gluténmentes, vegán)   Mentés Nyomtatás Előkészítési idő 10 perc Főzési idő 30 perc Teljes idő 40 perc   Török konyha egyik ikonikus, egyszerű, hétköznapi fogása. Testet, lelket melengető vöröslencse leves. Szerző: Zizi Recept típusa: leves, ebéd, vacsora Konyha: vegán, gluténmentes Adag/­­mennyiség: 4 főre Hozzávalók 250 g vöröslencse, megmosva, lecsöpögtetve 200 g burgonya, meghámozva, kisebb kockákra vágva 2 db sárgarépa, meghámozva, felszeletelve 1 fej vöröshagyma, meghámozva, felaprítva 2 szál szárzeller, felszeletelve ½ evőkanál kurkuma ½ teáskanál só kb. 1 és ½ liter víz 6 evőkanál olívaolaj ½ evőkanál chili pehely citrom Elkészítés Tegyük egy lábasba a vöröslencsét, öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a zöldségeket, majd sózzuk és kezdjük el főzni. Ha felforrt, kanállal szedjük le a habot a tetejéről. Amikor a vöröslencse és a zöldségek is megpuhultak, botmixerrel pürésítsük. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kevés vízzel. Alacsony lángon melegítsük tovább és adjuk hozzá a kurkumát. Főzzük további 5 percig és zárjuk el alatta a gázt. Egy kis serpenyőben alacsony lángon melegítsük meg az olívaolajat, adjuk hozzá a chili pelyhet. Keverjük át és vegyük le a tűzhelyről. Tálaljuk a meleg levest a chilis olajjal meglocsolva és facsarjunk rá egy kevés citromlevet. 3.5.3226

« Matcha latte (laktózmentes, gluténmentes, vegán) Tapasztald meg a békét »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!