Tofukörözött recept vegetáriánus

Tofukörözött

2013. április 3. Vera vega konyhája 

Tofukörözött
tovább a teljes receptért  »
2 nappal ezelőtt láttam EZT a filmet. Nagyon erősen hatott rám. Elhatároztam, hogy újra megpróbálom a vegán életmódot, amit már nagyon régen adtam fel, először a lakto-vegetarianizmus, majd a lakto-ovo vegetarianizmus kedvéért, sőt, most télen volt egy kb 2 hónapos kiruccanásom a húsevők birodalmába is. :() Amit a régi vegán szemléletemhez pluszban hozzátett gyakorlati szempontból ez az előadás, az az, hogy nem kell a szójától félni (régen nagyon igyekeztem kerülni), mert bármifél szójatermék jobb, mint a tejtermékek. Meg még azt is, hogy az ember feleslegesen fárasztja magát bio tejtermékek vásárlásával, mert a lényeg nem változik. Úgyhogy 2 napja vegán vagyok :) Nagyon kíváncsi leszek, hogy merre visz most ez az út, jelenleg lelkes vagyok. Hónapok óta nézegetem a blogomat, és könnyes nosztalgiával gondolok vissza arra az időre, mikor ennyire fontos volt nekem a saját és a családom egészsége. Néha-néha megnézem a blogstatisztikát, ami csak nem akar lanyhulni, hiába nem írok bejegyzéseket, a nézettség teljesen töretlen. Az utóbbi hetekben több jel volt, ami arra utalt, gondoljam át az táplálkozást. Ami most nagyon más lesz, mint régen, az az, hogy a saját táplálkozásomat senkire nem fogom kötelező érvényűnek tekinteni. Ezalatt főként a gyerekeink értendők. Az út, amit a 6 év alatt bejártam, mióta vegetáriánus lettem, nagy. Látom, hogy a mások táplálása egy rendkívül nehéz, összetett feladat, aminek nehézsége az én esetemben a szabadság mentén realizálódik. A saját szabadságom, a mások szabadsága...    Ennyi duma után jönnön egy recept is, rögtön tofus :) Érdekes, de sose csináltam tofukörözöttet. Most kipróbáltam, és nagyon ízlett. A család 4/­­6-a jóízűen fogyasztotta. :) (Általában ugyanaz a 4/­­6 rész fogyaszt jóízűen dolgokat nálunk...)       Hozzávalók:   1 csomag natúr tofu 4 ek szójajoghurt 1 kis lilahagyma apróra vágva fél citrom leve só, pirospaprika, köménymag   A hozzávalókat a hagyma és a citromlé kivételével botmixerrel összeturmixoltam. A hagymát mind belekevertem, a citromlét pedig apránként, hogy nehogy túl savanyú legyen (majdnem az egészet beleöntöttem).

« Kukoricás-újhagymás rizsfasírt Áprilisi főzőtanfolyam időpontok »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!