

Bulgur- és padlizsánsaláta
2012. július 10. Vera vega konyhája
tovább a teljes receptért »
A Good Food magazin tavaszi számai teljesen lázba hoztak. Tele voltak vegetáriánus, vagy könnyen húsmentesíthető étellel, egyszerűekkel, szuper fotókkal. A júniusi számmal már nem igazán voltam elégedett (vega szemmel), a júliusi számot pedig átlapozás után meg sem vettem. Ez a klassz, gyors recept a júniusi számból van, meleg napokon különösen jól jönnek az ilyen egyszerű ételek. Mindössze annyit változtattam, hogy a kuszkuszt bulgurra cseréltem. Hozzávalók: 1 padlizsán olívaolaj 25 dkg koktélparadicsom 25 dkg bulgur 3 ek citromlé 1 kis fej lilahagyma 17 dkg fetasajt (vagy növényi sajt) friss bazsalikom A padlizsán karikákra vágtam és 200 fokra előmelegített sütőben olívaolajjal megkenve 5 percig sütöttem. Ekkor hozzáadtam a koktélparadicsomot, azzal még 15 percig sütöttem. A bulgurt sós vízben megfőztem. Hozzákevertem 2 ek olívaolajat, a citromlevet, a kockákra vágott lilahagymát, majd a zöldségeket és a sajtot. Bazsalikommal megszórva tálaltam.
« Ajváros-padlizsános sült penne | Nyári sárgarépa krémleves aszalt paradicsommal, snidlinggel » |
|
|