Hajdinamorzsás chiapuding erdei gyümölccsel
2016. március 14. Éltető ételek
tovább a teljes receptért »
Újabb pohárkrém, amely a gyerekeim nagy kedvence. Mostanában elég gyakran használok chiamagot, nemcsak azért, mert jól zselésít, hanem azért is, mert remek tápanyagforrás. Kiváló forrása az esszenciális zsírsavaknak, optimális az omega3-6 aránya.Oldható és oldhatatlan rostokban gazdag.Tartalmaz kalciumot, vasat, káliumot, foszfort, cinket, mangánt, molibdént és magnéziumot, niacint, és folsavat is.Fehérjék és aminosavak remek forrása. A hajdina jótékony hatásairól is írtam már korábban, érdemes egy kis időt ráfordítani, csíráztatva és szárítva nagyon sokáig eláll. ... és most nézzük a receptet Hozzávalók (4 adag): Morzsa: - 5 dkg nagyszemű zabpehely - 3 dkg szárított hajdinacsíra - 1 teáskanál kókuszcukor - 1 teáskanál olvasztott kókuszolaj - 1/3 kávéskanál vaníliapor - csipet himalája só Csokoládés chia puding - 4 dl rizstej - 2 banán - 1/2 érett avokádó - 5 dkg chiamag Kókuszos chia puding - 3 dl sűrű kókusztej (én a DM-ben vettem, konzerves) - 1 banán - 1 evőkanál méz - 4 dkg chiamag erdei gyümölcs Elkészítése: A morzsa hozzávalóit (hajdinacsíra kivételével) keverjük össze, majd előmelegített sütőben (160 fok, légkeverés) 5-10 perc alatt pirítsuk meg. Majd keverjük hozzá a hajdinacsírát is. - A csokis puding összetevőit turmixoljuk össze.A kókuszos puding készítése során a kókusztej tetejéről szedjük le a kókuszzsírt (ezt sütikbe felhasználhatjuk), majd a többi hozzávalóval turmixoljuk össze. - Mielőtt poharakba tesszük, legalább fél óráig hagyjuk állni. - Rétegezzük a pohárba: - csokis puding - erdei gyümölcs - kókuszos puding - erdei gyümölcs - morzsa
« Gombapástétom | Könyveim » |
|
|