"Tejszínes",- Kukoricás Lasagna
2013. szeptember 16. Fittanyuka Blog 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
    ...sok-sok zöldséggel gazdagítva, folytathatnám a recept címét. Ugyanis a kukorica csak egyik szereplője ennek a receptnek, gyakorlatilag annyi és olyan zöldségekkel gazdagíthatjuk amelyek a kedvenceink, vagy éppen rendelkezésünkre állnak. Nálam a spenót, padlizsán, gomba, hagyma, cukkini volt a választás. Ideális főétel, természetesen tej,-laktóz és mindenféle állati fehérje nélkül!  Hozzávalók: 4 fő részére  8-9 db durum lasagna lap 200 g kukorica ( fagyasztottat használtam) 1 db kisebb cukkini  1 fej vöröshagyma 2 maréknyi friss spenótlevél 1/2 db padlizsán 200 g csiperke gomba  Besamell mártáshoz:  2-3 evőkanál fehér tönkölyliszt vagy zabliszt 500 ml szójatej - édesítés nélküli! 1 evőkanál kókusz olaj 2 kk himalaya só késhegyni őrölt kardamon késhegynyi őrölt zöld bors  2 cikk fokhagyma  A zöldségeket előkészítjük: a cukkinit, hagymát, gombát, padlizsánt vékony szeletekre vágjuk. Mindig kérdés, hogy a padlizsánt lehéjazzuk-e? A válaszom nem, a héja ehető, viszont aki nem szereti nyugodtan lehéjjazhatja. A kukoricát kevés vízzel és sóval puhára pároljuk, a spenótleveleket csak megmossuk.  Elkészítjük a besamelt:  A felmelegített kókuszolajon, alacsony hőfokon, vagy lángon  a lisztet csomómentesre keverjük kézi habverő segítségével és állandó keverés mellett hozzáöntjük a hideg tejet. Addig kavarjuk ameddig besűrűsödik. Ízesítjük a kardamonnal, zöld borssal, fokhagymával.  Egy tűzálló szögletes vagy téglalap alakú tálat kikenünk kevés olajjal és keveset öntünk a besamell mártásból erre rétegezzük a lasagne lapokat ( én olyat vásároltam amelyet nem szükséges előfőzni, ez fel van tüntetve a csomagoláson). Majd újabb besamell réteg következik és jöhetnek a zöldségek: kukorica, hagyma, stb. Újabb lasagne lapok következnek, most újra zöldségek és befejezésként, legvégén  a besamell mártás. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni!    Fittanyuka   
| « Meghívó: b.alive! Boris Lauser Magyarországon Szept.27-28. | Pikáns sült paprikakrém » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
