Tavaszváró töltött gomba kurkumás barnarizzsel recept vegetáriánus

Tavaszváró töltött gomba kurkumás barnarizzsel

2013. március 23. Vegetáriánus receptek 

Tavaszváró töltött gomba kurkumás barnarizzsel Ihletet kaptam. Több oldalról: az egyik a sárga-kék logós áruház húsvéti kedvcsináló magazinja receptekkel, a másik a vadonatúj sütőnk. E kettőből állt össze ez a nem túl bonyolult, ám nagyon tetszetős és ízletes ebéd.

Hozzávalók:
- 250 g tölteni való gomba (8 fej volt)
- 200 g darált dió
- 1 nagy marék rukkola
- 10 cm póréhagyma
- 100 g sajt
- 1 tojás

A darált diót nagy tálba tettem, ez az alapja az összes többi hozzávalónak. A gombát csak alaposan megmostam, a tönkjét kitörtem, felaprítottam és a dióhoz tettem. A póréhagymát szeleteltem és a dióhoz tettem, így járt a tojás, a durvára vágott rukkola és a reszelt sajt is. Kapott egy kis t, borsot – egyéb íz szerintem már elvinné a tölteléket, de természetesen ízlések és pofonok. Jól összekevertem a hozzávalókat, ami még nem vált egységes masszává, így sütés előtt.
A tisztított gombafejeket a tönkök helyével felfelé kis tepsibe raktam, amibe előzőleg olíva olajat öntöttem, majd a fejekbe is egy-egy cseppet, t és borsot. Ezután kiskanál segítségével jól megtömtem őket a diós-zöldséges töltelékkel. Majd be az új sütőbe, 200°C-on 40 percig sült. Itt már megtette hatását a tojás és a sajt, gyönyörűen összeragadt a gombában a töltelék, de a póréhagyma és a rukkola daraboknak köszönhetően rusztikus maradt a külcsín.
Köretként barnarizst készítettem, kurkumával bolondítva (ha már a tavaszt várjuk, legyen színes az étel). Ezt pont úgy készítjük, mint a fehérrizst, csak több időt kell rászánnunk, mivel lassabban fő át. 1 rész rizs, 2 rész vízrizs megpirít olíva olajon, a kívánt fűszerek még ekkor tesszük bele, majd rá a víz, rotyogjon majd egy órát és ha megpuhult, jó étvágyat kívánunk.
Mivel a páromnak kicsit szárazkás volt, így tejföllel tálaltuk, de legközelebb lehet, hogy készítek hozzá egy besamelt vagy sajtmártást.

Egészségetekre!

Bodolai Móni

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Spenótos Gödöle Családi egészségnap emlékeztető »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!