Tejszínes-brokkolis spagetti (vegán)
2015. május 28. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Egyik nagy kedvencünk, mindhármunknak. Egyszerű, gyors és nagyon finom. :-) Hozzávalók: 1 fej brokkoli 10 dkg füstölt tofu 3-4 dl növényi tejszín 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma himalaya só ételízesítő mix (sómentes)(vegeta) kevés szerecsendió 1/2 csokor petrezselyem 2 ek. olívaolaj (napraforgó olaj) 1/2 kg spagetti tészta Elkészítés: A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lefedve félretesszük. A hagymát apróra vágjuk és az olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Ráhelyezzük a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük és csupán annyi vízzel felöntjük, hogy megpuhuljanak a brokkolik. Ekkor hozzáadjuk a növényi tejszínt, a felkockázott tofut és még összefőzzük. A legvégén beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk. TIPP: egyéni ízlésnek megfelelően tehetünk bele több tejszínt, vagy akik nem szeretik a tofut, növényi sajttal is megbolondíthatják. Vagy szójavirslivel...:-)
« Kéksajtos ricottás pizza spárgával, teljeskiőrlésű lisztből (tojás- és élesztőmentes) | Nyári zserbó » |
|
|