Tofu fasírt
tovább a teljes receptért »
Új, természetesen húsmentes fasírozottat készítettem.
Nagyon sok alapanyagot fel szoktam használni fasírt készítéséhez, zöldségeket, (répát, céklát, cukkinit … stb.), magokat, … stb…
szoktam nyersen és sütve is csinálni. Tofuból még nem készítettem. Finom lett.
Hozzávalók: 1 csomag (250 gramm) natúr vagy füstölt tofu (GMO mentes), egy vörös- vagy lilahagyma, 3 nagyobb gerezd fokhagyma, só, bors, őrölt pirospaprika ízlés szerint, kb. 4 evőkanálnyi zabkorpa, a hempergetéshez: zsemlemorzsa (lehet tönkölymorzsa is), szőlőmag olaj a sütéshez
Elkészítés: A tofut lereszeljük a kis lyukú reszelőn, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Egy könnyen gyúrható masszát kapunk, amit zsemlemorzsába forgatunk, és szőlőmagolajban kisütünk. Sütés után leitatjuk róla a fölösleges olajat.
Főzelékhez, vagy csak úgy natúrban, zöldségekkel fogyasztva is remek étel.
Kiegészítésként lehet egy kis vízzel összekevert őrölt lenmagot is hozzákeverni, így nem lesz túl morzsalékos…. de nem szükséges. Ez helyettesíti a tojás szerepét. Bármi más alapanyaggal lehet “dúsítani”… pl. borsóval, kukoricával, répával… stb.
Jó étvágyat!
Készül a tofufasírt… ilyen ügyes tündérkezek segítik a munkámat a konyhában.
« Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding | Burgonyával és paradicsommal rakott cukkini » |
|
|