Vegán besamel recept vegetáriánus

Vegán besamel

2020. július 20. Kertkonyha 

Vegán besamel
tovább a teljes receptért  »
Növényi tej nélkül Történt egyszer, hogy rakott kelkáposztát sütöttem, és a besamel csak akkor jutott eszembe, amikor már nemhogy megvolt a bevásárlás, de majdnem megsült a művem. Sebaj, gondoltam, két perc alatt összeütök egy jó kis szószt a tetejére. Persze. Csak az a baj, hogy előtte megszaladt a reggeli műzli, és pont nem volt itthon növényi tej. Csinálni már nem volt időm, most mi lesz? A rakottas mindenhogy jó, de bizony a rásült, barnára foltosodott besamellel az igazi!  És akkor jött a mentő ötlet: csicserit fogok leturmixolni. Lehetett volna fehér bab is, de a spejzom adott készletéből kellett gazdálkodnom. Így született meg egyszerű turmixolás és sűrítés után a csicseris besamel. :) Hozzávalók 1 nagy sütőtál rakotthoz - 100 g (főtt) csicseriborsó - 3 ek olívaolaj - 2 ek lisztCsicseriborsó turmixold simára először 100 ml vízzel, majd lazítsd tovább 300 ml hozzáöntésével. - Ezután az olajon futtasd meg a lisztet. Pillanatok alatt besűrűsödik, húzd is le gyorsan. - Az olajas rántást öntsd fel a (hideg) csicseriborsós turmixszal. - Most sózd meg, tedd vissza a tűzre, és forrald fel. Kevergesd folyamatosan, és szép, krémes masszát kapsz,. Ha mégsem, szabadítsd rá a botmixered! :) A végeredményt bármilyen rakott tetejére rá tudod sütni, nagyon finom lesz. :) Jó étvágyat! Elkészítési idő: 5 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán – júl.26. Haladó vegán (Superfood) – aug.15.

« Félelem - Arisztotelész 2. Műanyagmentes július – szűrt víz kampány a BWT-vel »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!