Citrusos Sült banán
2013. március 4. Fittanyuka Blog
tovább a teljes receptért »
Sokszor az egyszerű a nagyszerűbb, ilyen ez a recept is, amelyet a Wok főzőtanfolyamon készítettünk el, egyik legsikeresebb desszert volt. Viszont, mint a legtöbb wokban készült étel, ez a desszert is frissen elkészítve a legfinomabb. Hozzávalók: ( 4 fő részére) 5 db nem túl érett banán 100 g világos tönköly liszt 1,5 -2 dl víz vagy növényi tej 40 g bio, puha margarin csipet himalaya só 1 ek kókusz cukor 1/2 citrom leve 1 kk bio narancs vagy citrom olaj késhegynyi bourbon vanília Öntet: 200 ml kókusztejszín agave szirup ízlés szerint kókusz olaj vagy bio margarin a kisütéshez A banánokat félbe majd ketté vágjuk és rögtön meglocsoljuk a friss citromlével, hogy ne barnuljanak el. A lisztet elkeverjük csomómentesen a növényi tejjel, kókusz cukorral, vaníliával, citrus olajokkal, csipet sóval. A kókusz olajat felforrósítjuk és a lecsöpögtetett banán szeleteket először egy kevés lisztbe hempergetjük bele, majd a masszába mártjuk és egyenként aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük őket és elkészítjük az öntetet: A kókusz tejszínt elkeverjük az agave sziruppal, még finomabb lesz ha kevés citromlevet, vagy akár pár csepp narancs olajat ebbe is csepegtetünk. Frissen fogyasztjuk! Fittanyuka
« Mikor tartsuk a Közös Virtuális Tavaszi Léböjtkúrát? | Búzafű, az éltető zöld » |
|
|