Mángold sabji (vagy subji?) recept vegetáriánus

Mángold sabji (vagy subji?)

2012. július 14. Vegetáriánus receptek 

Mángold sabji (vagy subji?) Gyönyörű mángoldot találtam a piacon. Sosem kóstoltam ezelőtt (főzni sem főztem), viszont valahogy mintha egyre többet lehetne hallani róla. Teljesen friss és az ára elenyésző 25 Ft / szál. Eljött hát az ideje a próbának! Nem akartam viszont valami egyszerű „csak ő” ételt belőle, indiai módot találtam ki hozzá. Nem bántam meg. Tessék:

Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk mustármag
- 1 tk fekete mustármag
- 2 hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 tk római kömény
- 1 leheletnyi chilipehely
- 1 tk kurkuma
- 2 db nagyobb burgonya
- 2 db paradicsom
- 8 szál mángold levelével
- 2 cikk fokhagyma
- 1 tk só

A mángoldot megmossuk, leveleit letépkedjük, majd a szárát 1 cm-es szeletekre vágjuk. A leveleit alaposan kicentrifugázzuk, csíkokra vágjuk. A gyömbért egészen pici, a krumplit és a paradicsomot fél centiméteres kiskockákra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a mustármagokat, lefedjük. Amikor már jól pattognak a magok, hozzáadjuk a gyömbért is és aranybarnára pirítjuk. Ekkor tesszük bele a római köményt és a chilit, majd néhány másodpercig ezeket is pirítjuk. Beletesszük a kurkumát, elkeverjük, de ezt már nem pirítjuk. Jöhet bele a krumpli. Alaposan átforgatjuk, majd fedő alatt pirítjuk-pároljuk. Időről-időre átforgatjuk. Ha netán leragad, nincs baj, felkaparjuk és mehet tovább. Ha ropogósabban szeretjük a mángoldot, akkor a krumpli fél puha állapota körül tegyük bele, ha puhábban, akkor viszont hamarabb. zzuk és egy pici vizet is tehetünk alá. Időnként át-átkeverve összepároljuk. Hozzáadjuk a mángoldlevél-csíkokat, a paradicsomot és az apróra vágott (vagy zúzott) fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk és a levélcsíkok fonnyadásáig tovább pároljuk.

Meglehetősen gazdag lett az ízvilága, ezért mi egyszerű rizst ettünk hozzá köretként.

Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Mákpudingos vegán sütemény gyümölcsökkel Vegán nyaralóknak - ötletek »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!