Friss zöldségek kínai kel ágyon narancsos, zöld fűszeres öntettel recept vegetáriánus

Friss zöldségek kínai kel ágyon narancsos, zöld fűszeres öntettel

2012. január 14. Gitta nyersétel blogja 

Friss zöldségek kínai kel ágyon narancsos, zöld fűszeres öntettel
tovább a teljes receptért  »
Könnyű dolga van az embernek, ha bővelkedik hozzávalókban. Ilyenkor beindul a fantázia, és az elkészíthető ételek fajtája szinte végtelen. Igazi kihívás akkor van, amikor csak 2-3 féle hozzávalóból kell finom, mégis egészséges nyers ételt készíteni. Ma szerencsére nem panaszkodhattam, bevásároltam friss zöldségekből, még olyanokból is, amiket nem szívesen vásárolok ilyenkor, télen. A paradicsom kifejezetten nyári zöldség, szerintem van már 2 hónapja, hogy utoljára ettem. Ma valamiért mégis a kosárba került, és lett belőle egy ízletes, illatos finomság, amit nagy szeretettel ajánlok mindenkinek. Természetesen ezt a kínai kel tekercset más zöldségekkel is el lehet készíteni, de most ez a mediterrán hangulat jól esett a fagyos szeles időben. Így sem volt száraz, de a narancsos öntet kifejezetten jól illett hozzá. Csepegett, csurgott, nem lehetett illedelmesen enni, az tény. De megérte. Hozzávalók 4 személyre: 8 szép kínai kel levél (sajnos kicsit sápadtak) 8-8 vegyes zöld levél, lehet lollo rosso, vagy lila leveles kel 4 kicsi paradicsom 6-8 fej gomba pár szem aszalt friss olajbogyó (elhagyható) 3-4 darab aszalt paradicsom 8-10 levélke bazsalikom az öntethez: 1 dl hidegen sajtolt olaj (oliva vagy szőlőmagolaj) 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé 2 narancs hámozva pici só 1 gerezd fokhagyma néhány levél bazsalikom (minél több megy bele, annál zöldebb és illatosabb lesz) 2-3 evőkanál tiszta víz A kínai kel leveleket szépen letesszük egy tálra. A saláta leveleket ráhelyezzük úgy, hogy a kínai kel levele szépen kilátszódjon. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, és elrendezzük a kínai kel leveleken. Az öntethez mindent turmixgépbe teszünk és simára turmixoljuk.  Ha túl sűrű lenne, kevés vizet adhatunk hozzá. Az öntetet tálalhatjuk külön, vagy rá is lehet önteni a zöldségekre. Ha a kínai kel leveleket feltekerjük, akkor mártogatni is lehet a szószba, nagyon illatos, nagyon finom. Már fényképezés közben csábítottak az illatok, alig bírtam ki, hogy ki ne lopkodjak néhány zöldség kockát a tekercsekből.

« ÍNYENC VACSORA NYERS VEGÁN ÉTELEKKEL Házhozszállítás! »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!