Gyümölcsös nyári pohárkrém (Nyers)
2015. augusztus 11. Fittanyuka
tovább a teljes receptért »
40 fokos hőségben kinek van kedve sütni?! Nyáron szeretem a sütés nélküli desszerteket készíteni, ezek leginkább friss gyümölcsökből készülnek, fagylaltok vagy pohárkrémek. Nyers összetevők előnye, hogy könnyen feldolgozza a szervezet, hűtő hatásuk van és enzimben gazdagok. Az alábbi krém alapja az érett avokádó. fontos, hogy az avokádó puha és “krémes” állagú legyen.
Tipp: Ha kemény az avokádó hagyjuk szobahőmérsékleten beérni vagy tegyük banánok közé, gyorsabban megpuhul.
Hozzávalók (2-3 fő részére):
1 db érett avokádó
1 -2 db banán
3 evőkanál kókusztejszín
1 evőkanál magas kakaótartalmú kakaópor
késhegynyi bourbon vanília vagy vanília rúd kikapart belseje
pár csepp friss citromlé
tetszőleges friss gyümölcsök
A banánt az avokádóval, kókusztejszínnel összeturmixoljuk, bele keverjük a vaníliát, citromlevet. A krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Az így kapott krémeket a választott gyümölcsökkel rétegezzük a poharakba. Én most friss barackot választottam és fagyasztott cseresznyét, így hűvösebb lett a desszert.
« Gyors, cukormentes szilvás sütemény | A szilva jótékony hatásai » |
|
|