Hideg koviubi krémleves
tovább a teljes receptért »
Csillagos ötös leves a hőségben, mi az? Hát, a kovászos uborka krémleves!
Ez az üdítő leves pótolja a nagy melegben elvesztett sókat, tele van immunerősítő összetevőkkel, és javítja az emésztést is. Hogy hogyan? A fermentált élelmiszer (ilyen pl. a kovászos uborka is) i gazi kényeztetés a bélflórának. Az egészséges bélflóra pedig felállítja immunrendszerünk felét, és megóv a kórokozóktól. Nem utolsó sorban pedig a jó közérzetet záloga is, ha segítségével kordában tarthatjuk a p uffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását. Ja, és azt mondtam, hogy isteni a leves? Meg 2 perc alatt elkészül? Na, az már csak a hab (a levesen).
Hozzávalók két adaghoz:
- 3-4 kovászos uborka
- egy gerezd benne kovászolódott fokhagyma (vagy negyed gerezd friss)
- 300 ml kovászos uborkalé
- fél l tej (én édesítetlen mandulatejet használtam)
- 2 evőkanál olívaolaj
- Az uborkát vágjuk darabokra, adjuk hozzá a fokhagymát, és a levével turmixoljuk össze.
- Öntsük hozzá a tejet és az olívaolajat, és kapcsoljuk be újra a gépet pár másodpercre.
Extra tipp: 3-4 csepp természetes füstaroma nagyon szépen kiegészíti a leves ízeit.
Jó étvágyat! Elkészítési idő: 2 perc
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
Tetszett ez a recept? Akkor érdekelhet a legjobb leveseinket tartalmazó új receptgyűjteményünk. Kíváncsi vagy, mi van benne? Nézd meg róla ezt a rövid VIDEÓT. Bővebb infót is találsz róla ITT.
« Dióval, répával és tetszőleges gabonával töltött padlizsán | Quacamole (mexikói szósz avokádóból) » |
|
|