Omisi lecsó (vegán) recept vegetáriánus

Omisi lec (vegán)

2013. október 6. VegaLife 

Omisi lecsó (vegán)
tovább a teljes receptért  »
Ez a receptem is korábban készült, amikor még nem volt ilyen hideg, mint napjainkban. Sokan talán snassz ételnek tartják a lect és ugyebár a vegánok aztán nem csak húsféle, hanem tojás hozzáadása nélkül fogyasztják. (Régen tojásosan nagy kedvencem volt.) Azonban fel lehet dobni a lect a körettel. Mégpedig ha barna rizst főzünk hozzá, a rizsre szórhatunk kedvenc magokat, és/­­vagy valami spéci olajjal is feldobhatjuk az ízét. Azért is szeretem a lect, mert gyors, könnyű és nálunk nyaraláskor "alapmű". Így lett ez az olc  lec is omisi, félig meddig ottani beszerzésből. :) A recept:   Hozzávalók: 8-10 db paprika (vegyesen piros és sárga) 6-8 szem jó érett, paradicsom hagyma fokhagyma só/­­ételízesítő víz barna rizs magok hidegen sajtolt étolaj Elkészítés: A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy kevés vízen megpároljuk. A paprikákat és paradicsomokat feldaraboljuk. A megpárolódott hagymára először a paprikákat tesszük, majd ha kicsit megfonnyadtak, a paradicsomokat. Megzzuk, vagy ételízesítőt adunk hozzá, s persze ízlés szerint némi fokhagymát. A rizst miután alaposan megmostuk, bő vízzel (jól ellepje) feltesszük főzni. Ha megpuhult és a víz is elfőtt róla, tálalhatunk. Tálaláskor a rizs tetejére szórunk különféle magokat (pl: tökmag, napraforgó mag, kesudió, dió). Egy kevés hidegen sajtolt olajat is tehetünk akár mindkettőre (lec és rizs), de ez el is hagyható.

« Indiai Gasztronómiai Nap Gyógykoktél »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!