Spenótos-sütőtökös lasagne recept vegetáriánus

Spenótos-sütőtökös lasagne

2013. november 28. Vegagyerek 

Spenótos-sütőtökös lasagne
tovább a teljes receptért  »
Nagyobb vendégség esetén nem árt kiadós ételekkel készülni, amik könnyen jóllakatják a társaságot...:)) A 'lasagne' kiváló megoldás ilyen esetekre! Sőt olyankor is, ha nekünk kell valamit vinni vendégségbe, mert könnyen is szállítható.:) Ez a verzió nagyon finom lett szerintem, gyorsan el is fogyott! A vegán besamel mártás egyik legnagyobb titka viszont a sok év tapasztalatai alapján, hogy egyetlen fajta növényi tejjel, azaz CUKROZATLAN, NATÚR (!) szójatejjel sikeredik csak igazán. Minden másfajta verzió esetén túl édeskés lesz a kész mártás....:/­­ Ja, és ez is azon vegán részletek egyike, amit fehér liszttel készítek, mert a teljes kiőrlésűvel nagyon nem jött be.... A spenót és a sütőtök pedig nagyon jól passzol egymáshoz!;) Korábban is szerepelt már egy másik karácsonyi SÜTŐTÖKÖS LASAGNE itt a blogon! Spenótos-sütőtökös lasagne Előkészítési idő 25 perc + kb. 2 óra sütés Hozzávalók (4-5 főre): 750 g sütőtök meghámozva, kimagozva, 1 cm-es kockákra vágva 2 ek. olívaolaj 500 g friss leveles spenót/­­ vagy fagyasztott leveles 1 ek. olívaolaj szerecsendió 12 db tojásmentes lasagne lap A paradicsomszószhoz: 1 közepes vöröshagyma, felaprítva 1 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma, felaprítva 400 g-os konzerv paradicsom (darabolt) 2 tk. agave szirup A vegán /­­ tejmentes besamel mártáshoz: 500 ml cukrozatlan, natúr szójatej 50 g bio fehér liszt 50 g olívaolaj 1 babérlevél Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A felkockázott sütőtököt terítsük el egy tepsin, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk és süssük kb. 40 percig. Közben készítsük el a paradicsomszószt: egy lábasban pirítsuk a hagymát az olajon kb. 5 percig, adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük még egy 1 percig. Tegyük bele a paradicsomot és az agave szirupot, és időnként megkeverve, fedő nélkül rotyogtassuk kb. 30 percig, amíg sűrű püré lesz. Sózzuk- borsozzuk ízlés szerint. A spenótot tegyük egy lábasba és kezdjük megpárolni közepes tűzön, kb. 4 percig. Hagyjuk kihűlni és nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Aprítsuk fel, és egy ek. olajon pároljuk tovább, majd ízesítsük sóval-borssal és egy kis őrölt szerecsendióval. A besamelmártáshoz forraljuk fel a tejet a babérlevéllel, és tegyük félre 5 percre. Adjuk hozzá a lisztet és az olajat, és közepesen tűzön keverjük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Melegítsük elő ismét a sütőt 200 fokra. és állítsuk össze a lasagnet. Olajozzunk ki egy kb. 1,5 literes kerámia sütőformát és tegyük le először egy sor sütőtököt, rá egy réteg paradicsomszószt, utána 6 lasagne lapot, majd egy adag besamelmártást, és utána spenótot. Ismét lasagne lapok következnek, sütőtök, paradicsomszósz, megint lasagne lapok és besamelmártással fejezzük be. Toljuk be a sütőbe kb. 40 percre, vagy amíg kicsit barnulni kezd. Alapötlet (amit vegánosítottam): Good Food - Vegetarian Christmas

« Vegán földimogyoróvajas muffin datolyasziruppal Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!