Sült padlizsános zöldségétel - húsevők kedvenc vegetáriánus étele
2016. február 9. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
Ezt a bejegyzést egy vegán fórumon felvetett kérdés ihlette. A vegán pár azon gondolkodott, hogy a húst fogyasztó rokonságnak, hogyan is tudna a kedvében járni. Feladatuk-e elveiket feladva a saját esküvőjükön olyan ételeket rendelni, amivel kapcsolatosan elvi kifogásaik vannak... Eszembe jutott a saját esküvőnk, ahol ragaszkodtunk az elvinkhez és húsmentes ételeket készített egy kedves barátunk. A menü összeállításakor az elv az volt, hogy húsmentes legyen, de húsevők számára is ízletes és élvezetes az étel. Akik húst fogyasztanak intenzívebb, teltebb táplálékhoz vannak szokva, ezért a vegetáriánus és vegán ételek jelentős része számukra nagyon ízetlen. Ellenben sokéves tapasztalatom a jógatáborokból is, hogy a sült és fűszeres ételekkel minden húsevőt le lehet venni a lábáról:) Pl. az egyik legnagyobb siker a táborokban a karfiol pakora csicseriborsó lisztes, fűszeres bundában kisütve. ( receptet itt találod) Ez a recept amit leírok nektek a húsevők kedvencének hívják vegetáriánus körökben - a sok sült finomság összefőzve sok fűszerrel, mindig megenyhíti a vegetáriánus konyha ellen tiltakozókat:) Hozzávalók: 3 közepes burgonya 2 nagy padlizsán panír (házi sajt 2 l tejből) vegán változatban el is hagyhatod vagy pl. tofu kockákkal helyettesítheted. ghí (tisztított vaj) a sütéshez + 1 ek. ghí 500 ml savó (a 2 l tejből amikor készíted a házi sajtot akkor marad fenn) római kömény fekete mustármag 2 tk. római kömény babérlevél 1 tk. örölt chili reszelt gyömbér 1/2 tk. asafoetida 1/2 tk. kurkuma 1/2 tk. őrölt koriander 1 1/2 tk. só Hámozd meg a burgonyát és szeld 2,5 cm-es kockákra. A padlizsánt szintén vágd ugyanolyan méretűre. A A lepréselt házi sajtot szintén vágd 2,5 cm-es kockákra. Süd ki ghíben az összes burgonya, padlizsán és házisajt kockát - szép aranybarnára süsd, ne égesd meg. A kisütött darabkákat csöpögtesd le. Egy edénybe közepes lángon hevítsd fel az 1 ek. ghít, pirítsd meg először a a római köményt, majd add hozzá az asafoetidát, chilit és a kurkumát. Ezt követően óvatosan öntsd hozzá a savót, majd tedd bele a sót és az őrölt koriandert. Tedd magasabbra a hőmérsékletet és várd meg amíg a savó felforr. Tedd hozzá a kisült padlizsánt, burgonyát és sült sajt darabokat. Majd főzd lassú tűzön kb. 20 percig. A végeredmény puha a burgonya és halvány aranybarna. Rizzsel vagy chapati kenyérrel tálalhatod:) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
« Megjelent! Vegetáriánus receptek: második, bővített, papír kiadás! | A 30 Napos Vegán Kihívás 2016. » |
|
|