Egyedi Péter A vegetárius főzés örömei 200 felséges recept az indiai vaisnava hagyományok alapján - Vegetáriánus receptek

A vegetárius főzés örömei

Egyedi Péter A vegetárius főzés örömei 200 felséges recept az indiai vaisnava hagyományok alapján

Egyedi Péter

A vegetárius főzés örömei

200 felséges recept az indiai vaisnava hagyományok alapján

E receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentálják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növényekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. Mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit a következő finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósza (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség) laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt). Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízlelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami különlegessel találkozni az életben. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos, új ízzel lesz gazdagabb az, aki a leírásokat pontosan követve, elkészíti ezeket.

 Ajánljuk még:

Vegetáriánus konyha
Róhiní Déví Dászí Hare Krisna - Vegetáriánus szakácskönyv
Isa Fuchs Vegetáriánus konyha Egész évben friss, egészséges ételek
Joni Marie Newman, Celine Steen Vegán helyettesítők Kedvenc ételeink állati eredetű összetevők nélkül
Joan van Rooijen Napeledel Az Élő Ételek szakácskönyve
Jandzsó Irén, Jandzsó Julianna Hús nélkül

 

Az adatokat a moly.hu biztosítja.

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!Észrevétele van? Küldje el!