Spagetti arrabbiata, azaz vegán csípős paradicsomszószos tészta
tovább a teljes receptért »
Valami gyors és egyszerű ételre vágytam, mikor elkészítettem az alábbi receptet azokból az összetevőkből, amik amúgy is voltak itthon. Nagyon finom, ízekben gazdag tésztaszósz!
Hozzávalók:
250 g spagetti (fél csomag)
400 g sűrített paradicsom
200 g zöld olívabogyó és a leve
fél fej vöröshagyma kockázva
1 nagyobb paradicsom felkockázva
3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
friss petrezselyem
csilipehely (vagy csípős szósz)
A spagettit a szokásos módon megfőzzük és lecsepegtetjük. Közben egy edénybe tesszük a felkockázott hagymát, két gerezd fokhagymát felkarikázva, adunk hozzá az olívabogyó levéből egy keveset, és ezzel fedő alatt pároljuk egy kicsit. Így nem szükséges olajat használni.
Pár perc múlva hozzáadjuk a sűrített paradicsomokat, a csilit és az olívabogyó levéből még egy keveset. A lével kiöblítheted a paradicsomos üvegben maradt szószt, hogy ne legyen pazarlás, és mehet az edénybe. Az olívát is hozzáadjuk a szószhoz, és pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
Nagyobb darabokra vágjuk a fűszernövényeket, és így frissen beledobjuk a paradicsommal együtt a még forró szószba. Végül pedig az utolsó fokhagymagerezdet is hozzáadjuk a szószhoz, fokhagymanyomóval pépesítve. Elkeverjük, és tálaljuk.
The post Spagetti arrabbiata, azaz vegán csípős paradicsomszószos tészta appeared first on VegaNinja.
« Gluténmentes zöldségfasírt sütőben sütve | A legjobb vegán rakott krumpli recept, ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját » |