Zöldséggel töltött kölesfasírt (vegán) recept vegetáriánus

Zöldséggel töltött kölesfasírt (vegán)

2012. június 14. VegaLife 


tovább a teljes receptért  »
Mindig is praktikus ételnek tartottam a fasírtot. Kiváló vendégváró falat, amelyet akár egy nappal előre is elkészíthetünk. Sőt, érdemes is korábban elkészíteni, hogy az ízek valóban összeérjenek. Azért is praktikus, mert elég hozzá némi párolt zöldség vagy egy jó adag saláta és laktató, de egészséges ételben lehet részünk. Az ízvilágáért is szeretem elkészíteni. Ráadásul csak összegyúrom, formázom, sütöm és kész. Nem sok pepecselést igényel.               A recept:   Hozzávalók: 30 dkg köles 10-20 dkg zabpehely ételízesítő piros fűszerpaprika fokhagyma hagyma őrölt kömény koriander kakukkfű zöldségek (kukorica, borsó, zöldbab, paprika) olaj   Elkészítés: A kölest egy kevés ételízesítővel megszórt vízben puhára főzzük. Amikor a szemek megpuhultak és a víz is elfőtt róla, zabpehellyel és a fenti fűszerekkel (kivéve őrölt fűszerpaprika), valamint hagyma, fokhagyma őrleményével összekeverjük. Annyi zabpelyhet kell hozzáadni, amennyitől gombócot tudunk formálni belőle. Ha túl száraz, egy-két kanál olajat önthetünk hozzá. (Akinek nincsenek ilyen fűszerei, vagy fűszerkeverékeket használ, fasírt fűszerkeverékkel is megoldhatja.) A masszát elfelezzük. Egyiket piros paprikával tovább fűszerezzük, szép piros színt kölcsönözve neki. Az előkészített zöldségeket (vagy mexikói zöldségkeveréket használva) megpároljuk kevés víz és ételízesítő segítségével. Fogunk egy őzgerinc formát, kibéleljük sütőpapírral. A két szélén hosszában úgy lelógjon a papír, hogy azzal sütés előtt befedhessük a fasírtot. A piros masszát szétterítjük a formában, majd a fehér massza egy részét rányomkodjuk. A megpárolt zöldségeket szintén (apró szemű) zabpehellyel összekeverjük és a masszára a formába tesszük. Mindezt befedjük a maradék kölesfasírt anyagával. A tetejére olajat öntünk, ami szépen átáramlik az egész fasírton. Befedjük sütőpapírral és kb. 30-40 percig közepes lángon sütjük. Miután megsült, a formában hagyjuk kicsit kihűlni, szikkadni. Így könnyebben szeletelhető. Párolt ceruzababot fogyasztottunk hozzá, másnap pedig friss zsenge salátát. Mindkettővel nagyon finom volt, de petrezselymes újkrumpli is tökéletesen illik hozzá. A belső, párolt zöldséghez kevertem egy kevés erős/­­csípős paprikát, így kicsit pikáns íze lett.

« Egészséges eperturmix (vegán) Eperlekvár »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!