Cukkinileves
2010. december 20. Punk In The Kitchen
tovább a teljes receptért »
...vagy cukkini leves? Megint nem tudom, hogy egy szó, vagy kettő, mindenesetre a mai leves cukkiniből készült. A net szokás szerint tele van receptekkel, ezekből kombináltam egy vegan verziót. A tejfölös habarás helyett itt-ott krumplit említenek, én is ezt használtam. Egyesek darabolják, mások reszelik, megint mások turmixolják a cuccost. Én ezeket kombináltam, krémleves készült de reszelt cukkini is került a tányérba. Cukkinileves Hozzávalók: 2 cukkini 2 krumpli 1 hagyma 1 lilahagyma 1 leveskocka fél csomag petrezselyem néhágy gerezd fokhagyma kevés citromlé olaj fűszerek (só, bors, tárkony, bazsalikom, chili, stb.) Idő: max egy óra, én a Catch Twenty Two zenekar Permanent Revolition című, Trockij életét feldolgozó lemezét hallgattam meg. Az egyik cukkinit felkockáztam, a krumplikat meghámoztam majd ők is ugyanerre a sorsra jutottak. A hagyma és a fokhagyma apróra vágva repült az olajra, amikor már szépen nézett ki, rádobtam a cukkinit és egy kicsit pirítottam. A kockázott krumplit vízzel ráöntöttem a cukkinire, sóztam, borsoztam, dobtam bele egy leveskockát. Ha elég apróra van vágva a cucc, kb. 10-15 perc alatt megfőnek a zöldségek. Megvártam, amíg kihűl, aztán leturmixoltam az egészet. Amíg hűlt, lereszeltem nagylyukú reszelőn a másik cukkinit, karikákra vágtam a lilahagymát és apró darabokra vágtam a petrezselymet. A turmixolt lét visszaraktam a tűzre, adtam hozzá még vizet, majd beleraktam a darabolt összetevőket. Az egyik recept citromot emlegetett, szóval öntöttem bele kevés citromlét, jót tett neki. Szórtam bele tárkonyt, bazsalikomot is. Addig főztem, amíg a reszelt cukkini is jó állagú lett. A végén még fűszerezni kellett, ment bele még só, bors, citromlé és egy kis chili is az érdekesség kedvéért. Nagyon finom lett.
« Gesztenyetorta | Szappankészítés házilag » |
|
|