Mentás zöldborsó krémleves
tovább a teljes receptért »
Ismét egy szemtelenül egyszerű, és nagyon egészséges vegán leves elkészítésére biztatlak benneteket. Szeretek zöld színű ételeket főzni és fogyasztani, a blogomon is találhattok néhány szuper zöld receptet. A természetes zöld szín, mint a borsó, vagy a menta színe azt jelzi számunkra, hogy a növény lúgosító, méregtelenítő hatással bír. Sőt a borsó, a tejjel ellentétben valóban képes felvenni a harcot a csontritkulás ellen, hiszen kiemelkedő a vas, kálium, foszfor, kalcium, cink és mangán tartalma mellett igen gazdag, a természetes kalcium beépülését segítő magnéziumban is. Egy szó, mint száz, nyakunkon a zöldborsó szezon. Használjuk ki, és készítsük el ezt a nagyon zöld, nagyon egészséges és elképesztően finom levest.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma (apróra vágva)
- 4 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 2 csésze zsenge zöldborsó (szezonon kívül fagyasztott is használható)
- 1 nagy marék friss menta + néhány levél a díszítéshez (vagy 2 teáskanál szárított)
- só ízlés szerint
Így készítsd el:
Melegítsd fel az olívaolajat egy lábasban, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd néhány percig, a lényeg, az, hogy ne égesd el, mert megkeseredik. Keverd hozzá a borsót és a mentát, önts rá annyi vizet, amennyi elfedi, forrald fel, majd lassú lángon főzd tíz percig. Ha szükséges, pótold az elfőtt vizet, majd mixerben pürésítsd.
« Kelbimbó-tál | Díjat kaptunk! » |
|
|