Mézes kukorica saláta ( vegán majonézzel)
tovább a teljes receptért »
Az ünnepek előtt mindig nagyon mozgalmas időszakom van a munkám miatt, ezért szeretem az ünnepi fogásokat is “leegyszerűsíteni” , de az ízekről nem mondok le. A szilveszter legtöbbször családi környezetben zajlik és amíg várjuk az éjfélt szabad szedés van a svédasztalról. Férjem kedvence (volt) a majonézes kukorica saláta. Idén ezt a következőképpen reformáltam meg:
Hozzávalók ( 4 – 6 személyre):
1 kg mirelit kukorica
400 ml növényi tejszín ( rizs, vagy zab, – kókusztejszín)
1 evőkanál dijoni mustár
1/2 citrom leve
2 kk himalya só, vagy ízlés szerint
1 dl hidegen sajtolt olíva olaj
csipet kurkuma
késhegynyi őrölt fehérbors
1 evőkanál akácméz
A kukoricát enyhén megsózva puhára pároljuk. Ameddig hűl a kukorica alapunk, elkészítjük a vegán, mézes majonézt.
A tejszínt elkeverjük a sóval, borssal, kurkumával, mustárral, citromlével, mézzel és ahogyan a hagyományos majonézt készítenénk folyamatosan adagoljuk hozzá az olíva olajat. Szépen besűrűsödik és enyhén sárgás színe lesz. A kihűlt kukoricához keverjük és jól behűtve tálaljuk. Tálalás előtt szeretem zöldekkel díszíteni, megszórni. Most friss bazsalikom levelet használtam.
« Ne sajnáljon senki, hogy vegán vagyok! | Tojásmentes mandulás muffin » |
|
|