Paprikás hummus, azaz csicseriborsókrém recept – vegán
tovább a teljes receptért »
A hummusz azért jó, mert a fő hozzávalói nem romlandóak, simán be lehet tárazni belőlük, és ráadásul jól variálható étel. Ha mindig tartasz otthon két konzerv csicseriborsót (vagy egy nagyot), akkor bármikor rögtönözhetsz egy fincsi mártogatóst, vagy szendvicskrémet. A hagyományos receptben a csicseriborsón kívül tahini (szezámkrém), citromlé, bors, római kömény, só és olívaolaj van. Ezek közül néhányat most kihagytam, és egy másik ízvilágot alkottam meg.
Hozzávalók (nagy adag):
2 konzerv csicseriborsó
1 gerezd fokhagyma
3 nagy evőkanál ajvár (édeskés szendvicskrém paprikából, nem keverendő az Erős Pistával vagy az Édes Annával)
1 evőkanál Édes Anna, vagy más, sós paprikakrém
koriandermag
római kömény
növényi olaj (napraforgó-, szezámmag-, olvasztott kókusz- vagy olívaolaj, opcionális)
A két konzervet kinyitjuk, és leöntjük a levét egy tálba. Fontos, hogy ne öntsd ki, mert ezzel a lével fogjuk beállítani a krémességet.
A hozzávalókat és kb. fél deci csicseriborsólevet egy tálba teszünk és botmixer segítségével elkezdjük szétdolgozni. Itt már lehet látni, mennyire sűrű a krém. Én körülbelül arckrém sűrűségűen szeretem, ilyenkor jól kenhető, tunkolható, és finom a textúrája a szájban. Ha hígabbra készítjük, saláta tetejére is tehetjük öntetként.
Ha mártogatjuk, cuki tálkákban tálaljuk, friss fűszerrel, például korianderrel meghinthetjük a tetejét. Vigyázat, sokan utálják a koriander levelét, így ha vendégeket várunk, talán nem ez a legjobb választás. A bazsalikom és a snidling is jól passzol hozzá. Gyárthatunk miniszendvicseket is, vállalkozó kedvűek még tésztaszószként is kipróbálhatják.
The post Paprikás hummus, azaz csicseriborsókrém recept – vegán appeared first on VegaNinja.
« Nora Cochrane – Praclihoz | Vegán oreós palacsinta eperöntettel » |