Vegán pecsenyezsír recept – kenyérre vagy sütéshez egyaránt felhasználható
tovább a teljes receptért »
Aki szereti a magyaros, hagyományos ízvilágú zsíros kenyeret, az értékelni fogja ezt a receptet. Bár túl zsírosan étkezni egyáltalán nem egészséges, de a kókuszolaj még az egészségesebb olajfélék közé tartozik, így időnként beleférhet a fogyasztása.
Hozzávalók:
1 dl kókuszolaj
1 nagy paradicsom
1 tv paprika
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy fél alma
egy csipet kömény
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál petrezselyem
kevés lestyán (kihagyható)
natúr ételízesítő (kihagyható)
1 teáskanál mustár
só, bors ízlés szerint
A kókuszolajba teszünk a felszeletelt zöldségeket, hagymákat, fűszereket, almát és sót, és alacsony hőfokon lefedve összefőzzük. Fontos, hogy kókuszolajat használjunk, mert ez szilárdul meg 25 fok alatt. Miután kihűlt, mustárral összeturmixoljuk az egészet ízlés szerint, ki mennyire darabosan szereti.
Hűtőben tartva, ahogy írtam, megszilárdul.
A képen látható vágódeszka a webshopban megtalálható.
The post Vegán pecsenyezsír recept – kenyérre vagy sütéshez egyaránt felhasználható appeared first on VegaNinja.
« Ribizlis köleskoch | vörösbabos mogyorós keksz » |