Ribizlis köleskoch
tovább a teljes receptért »
Vannak a rizskochok, meg a rájuk csorgatott szörpök és alájuk öntött lekvárok. Igazán finomak, sőt, azon kevés “hagyományos és kutyult” édességek közé tartoznak, amitől nemhogy nem ráz a hideg, de talán minden nap meg tudnám enni. (Egyben elnézést kérek a máglyarakások, aranygaluskák, mákos gubák elkötelezett rajongóitól, mert ezeket az ételeket én egyszerűen nem értem. ;) )
Szóval, gondoltam egyet, és a rizsből lett köles, a szörpből meg rásütött nyers gyümölcs. Utólag jutott eszembe a vaníliafagyi. Na, az még nagyon illene ebbe a képbe. ;)
Hozzávalók egy 15 x 20-as sütőformához
- 5 dl rizstej + 250 ml víz
- 200 g köles
- 1 nagy csipet só
- 1 alma
- 2 evőkanál citromlé
- 70 g nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 g margarin (bio)
- 150 g ribizli és áfonya (fagyasztott is tökéletes)
- A kölest mossuk át, és tegyük fel a megsózott, cukrozott tejben főni. Amikor felforrt, tegyük a legkisebb takarékra, és hagyjuk párolódni 20 percet, amíg sűrű krémet nem kapunk.
- Ekkor vegyük le a tűzről. és keverjük el benne a margarint és a citromlevet.
- A meghámozott almát reszeljük le, és ezt is keverjük a köleshez.
- A sütőtálat béleljük ki sütőpapírral, és simogassuk bele a krémet. A tetejét szórjuk meg gyümölccsel.
- 190 fokon süssük 50 percet, és hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.
Extra tipp: másnap még finomabb! :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven
The post Ribizlis köleskoch appeared first on Kertkonyha.
« Vegán székelykáposzta recept – krumplival és tofuval készítve | Vegán pecsenyezsír recept – kenyérre vagy sütéshez egyaránt felhasználható » |
|
|