Vegetáriánus Shepherds pie (Pásztor pite) recept vegetáriánus

Vegetáriánus Shepherds pie (Pásztor pite)

2010. október 4. KryaSpirit-Vegalife 

Vegetáriánus Shepherds pie (Pásztor pite)
tovább a teljes receptért  »
Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy össze kellene dobni ennek az ételnek a vega verzióját. Most hangulatom is volt hozzá. A darálthúst tönkölybúzával helyettesítettem és került még bele zöldborsó és kukorica is, ami az eredetiben nem szerepel. Mivel soha életemben nem ettem autentikus Shepherds pie-t így összehasonlítási alapom sincs, inkább csak az alapötletet vettem át. Ettől függetlenül egy nagyon finom egytálételt sikerült összedobnom, aminek adhatunk másik nevet, de minek, nem az elnevezés a fontos, hanem az íz, minden nagyképűség nélkül mondhatom, abban pedig 10 pontos lett. Ez most egy lakto-vega étel, mert a krumplipürébe vajat és reszelt sajtot is tettem. Aki vegánul készítené az hagyja ki ezeket belőle, illetve a vajat helyettesítse biomargarinnal, vagy pálmazsírral. Hozzávalók: 50 dkg tönkölybúza (egy éjszakára beáztatva) 2 fej vöröshagyma apróra vágva 6 gerezd zúzott fokhagyma 2 kápia paprika julienre vágva 3 sárgarépa julienre vágva, vagy reszelve 15-20 dkg morzsolt kukorica 15-20 dkg zöldborsó 3 kg krumpli 40 dkg vaj 30 dkg reszelt sajt himalaya só pirospaprika chili paprika őrölt fekete bors veganatura ételízesítő majoranna bazsalikom 3-4 friss rozmaringág 1 konzerv paradicsom (Mutti) olívaolaj 1,5 l víz 2 ek liszt A hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpirítottam, lehúztam a tűzről és mikor kihűlt megszórtam pirospaprikával. Hozzáadtam a lecsepegtetett búzát, átforgattam a paprikás hagymával, hozzáöntöttem a vizet, a fűszereket és lefedve addig főztem, amíg beszívta a víz nagy részét és megpuhult. Beletettem a sárgarépát, a paprikát, a borsót,a kukoricát és a paradicsomszószt és sűrűn kevergetve tovább főztem, amíg a zöldségek megpuhultak és a szaft besűrűsödött. Mivel még kicsit hígnak találtam beleszórtam egy kis lisztet, ami megtette a hatását, végre sűrű szaftot kaptam. A krumplit s vízben megfőztem, krumplinyomón átnyomtam, belekevertem a vajat, ztam és beleszórtam a reszelt sajtot. Egy nagy tálba beleöntöttem a zöldséges-búzás szószt, a tetejét befedtem a krumplipürével, tetejére vajforgácsokat tettem és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem, míg a krumpli teteje megpirult. A tányéros kép másnap készült, melegen lehetetlen volt formát vágni belőle, persze ez az ízén mit sem változtatott.

« életjel Zelleres kölesfasírt »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!