A gyógyító konyha
Temesvári Gabriella
A gyógyító konyha
Egyszerűen, olcsón, jót, egészségeset
Ha Ön tenni akar saját, és családja egészségéért természetes módon, akkor Önnek szól e könyv. A hagyományos magyar konyhából vezeti át a gyógyulni vágyót az egészséges táplálkozásba. A könyvből választ kaphat kérdéseire - miért káros a zsír, a cukor, mik az egészséges táplálkozás alapszabályai, miért jobb a hidegen sajtolt olaj, a teljes őrlésű gabona, stb... Ez a könyv nemcsak szakácskönyv, sőt! Bemutatja a táplálkozási irányzatokat, a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, olajos magvak, csíranövények, fűszerek, zöldséglevek gyógyító hatásait, ezekből "házi patikaszerek" készítését is. Felvázolja néhány betegségcsoport - immunrendszeri betegségek, reuma, rák, keringési betegség, cukorbetegség, fogyókúra, vesebajok... esetén követendő diétát. A könyv kizárólag húsmentes ételeket tartalmaz, és bátran adható kezdő vegetáriusok kezébe. Jól használható reformétrend előadásokon tankönyvként is.
Ajánljuk még:
Az adatokat a moly.hu biztosítja.