 
    
	
  A várva várt quinoa fasírt
2012. július 18. Zizi kalandjai 
 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  
 
 
Szegény quinoa fasírt érkezését jó régen bejelentettem már, aztán a forró időjárásnak köszönhetően egy párszor elhalasztottam. Most viszont itt vannak és mosolyognak. :) Ha ránézek az első fotóra, felidézem az ízüket és elindul a nyálelválasztásom. Ropogósak, fűszeresek, igazi fasírtok. Újra és újra kérek belőlük. 
  
Készítettem már néhány vega fasírtot és van még jó pár a tarsolyomban. Szeretek kísérletezni, új dolgokat kipróbálni és bemutatni, hogy van mivel helyettesíteni a húsokból készült fasírtokat. Ezeket egy kora tavaszi  kockásplédes szentendrei piknikre készítettem. Teljeskiörlésű kenyérszeleteket kentünk meg dijoni mustárral, ráhelyeztünk egy-egy salátalevelet, majd jöttek a fasírtok, egy kis sajt és csíra vagy savanyú káposzta a tetejére. Mondanom sem kell mennyei. Ízorgia a köbön! Pirított, ropogós hamburgerzsemlékbe is tökéletes. 
 
Recept a Super Natural Every Day szakácskönyvből. 
 
 
 
Quinoa fasírt 
 
Hozzávalók (kb. 24 db-hoz, persze függ attól, hogy mekkorára formázzuk): 
- 170 g quinoa 
- 1 db tojás 
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva 
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva 
- 15 g petrezselyem, felaprítva 
- 10 g parmezán, reszelve 
- 50 g zsemlemorzsa, plusz több, ha szükséges a megfelelő állaghoz 
- tengeri só, feketebors 
- olívaolaj 
 
A quinoat főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben és tegyük félre kihűlni.  
  
Egy tálban keverjük össze a főtt quinoát a tojással. Adjuk hozzá a petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük bele a zsemlemorzsát. Hagyjuk állni 5-10 percet, hogy a zsemlemorzsa magába szívja a nedvességet és jól formázható masszát kapjunk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát.) 
  
Pingpong labda nagyságú golyókat formázunk, ezeket kilapítjuk a tenyerünkkel és egy tálcára tesszük. Teflonserpenyőben hevítsünk egy-két evőkanál olívaolajat közepes láng felett, majd tegyük bele a fasírtokat. Süssük egyik oldalukon 7-10 percig, amíg szép barnák lesznek; majd fordítsuk meg és a másik oldalukat is süssük ropogósra. A maradék fasírtokat is ugyanígy süssük ki.  
  
Ha nem fogy el egyszerre, hűtőben tárolható dobozban kb. 2-3 napig. 
 
 
  
 
    
| « Hideg kardamomos szilvakrémleves kölesgombóccal | Palacsinta csokiöntettel » | 
| 
 | 
 | 
 Receptek
 Receptek Hírek
 Hírek Éttermek
 Éttermek Blogok
 Blogok Katalógus
 Katalógus Kedvencek
 Kedvencek Kapcsolat
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog
 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
 Legfrissebbek ugyaninnen
 
	 
	 
   
