Karácsonyi visszaszámlálás. 3+1 nyers leves recept vegetáriánus

Karácsonyi visszaszámlálás. 3+1 nyers leves

2014. december 19. Éltető ételek 

Karácsonyi visszaszámlálás. 3+1 nyers leves
tovább a teljes receptért  »
Pár nap, és itt a karácsony. Amennyiben még nem állt össze a fejedben a menü, akkor ezzel a sorozattal remélem segítségedre leszek. Előételnek egyszerű leveseket javaslok , melyeket ha még főzni is kell, akkor is elkészül fél óra alatt. Ha meg ezekből a nyers levesekből választassz, akkor meg tényleg röpke 10 perc alatt elkészül. Én az egyszerűség híve vagyok. Sok esetben csak összeturmixolom a gyümölcsöket, adok hozzá egy kevés tisztított vizet, és kész is a finom gyümölcsös krémleves. Téliesíthetjük ezeket a nyers leveseket kellő melegítő fűszerekkel (fahéj, gyömbér, szegfűszeg) és enyhe melegítéssel. Valamint ilyenkor egy kevéske avokadó vagy kesudió is kerülhet bele.  Ahol a recept mézet ír, nyugodtan helyettesítsd juharsziruppal vagy datolyapasztával. 1. Karácsonyi aszaltszilva krémleves Ezt a leves tavaly karácsonykor készítettem el, mindenkinek nagyon ízett. A fűszerekkel igazi karácsonyi hangulatot lehet varázsolni. Törekedjünk arra, hogy cukrozatlan és kén-dioxid mentes aszalt szilvát vásároljunk. 2. Téli mandarin krémleves valódi vaníliával A mandarin egy közkedvelt téli(déli) gyümölcs. A hűtő hatását remekül ellensúlyozhatjuk egy kevéske fahéjjal. Mindenképp valódi vaníliát használjunk hozzá. Hozzávalók: - 1 kg mandarin  - 3 banán  - 2 teáskanál vaníliapor  - 1 kávéskanál ceyloni fahéj  - szükség szerint méz vagy egy kevés datolyapaszta  - tisztított víz  - díszítés: aszalt banánkarikák  Elkészítése: - A mandarint meghámozzuk, a magjait kiszedjük. Kevés vízzel alaposan összeturmixoljuk az alapanyagokat. Amikor teljesen krémes, akkor ellenőrizzük az állagát. - Ha szükséges, akkor adjunk hozzá még kevés vizet. Tálaláskor aszalt banánkarikákkal díszítjük. 4. Pirosgyümölcsös-kókuszos krémleves A színeknek gyógyító ereje van. Nemcsak a szemnek, hanem a lélelknek is felemelő, sőt, az egészségünket is támogatja. Törekedjünk arra, hogy ételeink színesek legyenek. A piros bogyós gyümölcsök magas likopin és antocián tartalma jótékonyan hat a vizeletkiválasztó szervekre, a memória működésére és a szív működését is megfelelően támogatja. Úgyhogy színekre fel! Ehhez a leveshez most télen nyugodtan vásároljunk fagyasztott, cukrozatlan málnát, cseresznyét és meggyet. Vagy nézzünk szét a hűtőnkben. 4. Narancsos sütőtök krémleves A sütőtök igazi téli csemege Sütve, főzve, nyersen... mindenhogy finom. Friss, ropogós, teli van élettel. Igazi béta-karotin bomba. Hozzávalók: - 50 dkg narancs  - 30 dkg sütőtök  - 1 banán  - 2 evőkanál méz vagy kókuszvirágcukor  - 2 evőkanál citrom leve  -  1/­­2 avokádó  - 1 kávéskanál ceyloni fahéj  - kevés őrölt szegfűszeg  - csipet só  - tisztított víz  - díszítés: alma, hajdinacsíra  Elkészítése: A sütőtököt kis kockára feldaraboljuk, a narancs levét kipréseljük. Minden alapanyagot turmixba teszünk.Kis almakockákkal és friss hajdinacsírával díszítjük. Ha szükséges, picit langyosíthatunk rajta, de a fahéj és a szegfűszeg melegítő hatása remekül érvényesül így is.

« Kölyökpezsgő? Inkább NE! Készíts egészséges "pezsgőt" gyerekeidnek Szejtánburger worchesteres gombával »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!