Kozáksapka vagy hólabda reformosan (vegán) recept vegetáriánus

Kozáksapka vagy hólabda reformosan (vegán)

2014. november 23. VegaLife 

Kozáksapka vagy hólabda reformosan (vegán)
tovább a teljes receptért  »
Gyermekkoromat idézi ez a süti. A legtöbb karácsonykor készítettünk ilyet. Örömömre szolgál, hogy ez is elkészíthető tojás, tej, fehér cukor, margarin nélkül. Remek lehetőség akár a (vegán) karácsony vagy más ünnep menüjébe iktatva, s így egészséget kímélve ugyanakkor hagyományos ízt sem nélkülözve lehet részünk az édes csábításban.  A recept Hozzávalók: Sütemény tésztája: -  1 bögre liszt (1/­3 része teljes kiőrlésű, 2/­3 része fehér liszt -  1 teáskanál szódabikarbóna vagy foszfátmentes sütőpor -  1 evőkanál édesítő (kókuszvirág-cukorgyümölcscukornyírfacukor, stb) -  1 evőkanál karobpor vagy kakaópor -  1/­2 vanília belseje -  2 evőkanál napraforgó olaj -  kb 1 bögre víz   Elkészítés: Először a száraz alapanyagokat keverjük össze (liszt, szódabikarbónasütőpor, édesítő, karob por, vanília belseje), annyi vizet öntünk hozzá, ami által piskóta-szerű tésztát kapunk. Ekkor keverünk még hozzá egy kevés olajat. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, az így kapott korongokat kettévágjuk, megtöltjük mindegyik korongot krémmel, kókuszba forgatjuk a szélét, majd karobos/­kakaós csokiszószt kanalazunk a tetejére. Hidegen tároljuk néhány órát vagy egy éjszakát, majd fogyasztható is. Kókuszos krém: -    1/­2 liter rizstej (rizstejpor - gazdagon - és víz, vagy dobozos rizstej, vagy saját készítésű risztej) -    10 dkg kókuszreszelék -    vanília belseje -    reszelt citromhéj -    3-4 evőkanál édesítő (kókuszvirág-cukorgyümölcscukornyírfacukor, stb) -    2-3 evőkanál kukoricakeményítő -    3 evőkanál lágy kókuszzsír   A krém elkészítése: A rizstejet feltesszük főzni, és elkeverjük benne a lereszelt citrom héját, a kikapart vaníliát, a kókuszreszeléket és az édesítőt. A kukoricakeményítőt kb. 1/­2 dl vízzel simára keverjük, és a rizstejhez keverjük folyamatos keverés közben. Miután besűrűsödött, mint a puding, levesszük, és langyosra hűtjük. Mielőtt kihűlne, beletesszük a kókuszzsírt. Egy kevés frissen facsart citromlevet is adhatunk hozzá. Csokimáz: -  2 evőkanál karobpor vagy kakaórpor1 -  2 evőkanál édesítő (kókuszvirág-cukorgyümölcscukornyírfacukor, stb) -  2 evőkanál kókusz zsír -  3-4 evőkanál növényi tej   A máz elkészítése: A kókuszzsírt megolvasztjuk, beleszórjuk a karobport, vagy kakaópor, hozzáadunk ízlésünknek megfelelő mennyiségű édesítőt (nádcukor, nyírfacukor, stb.) Alacsony lángon forráspontig keverjük, majd növényi tejet is hozzáadunk. Még kevergetjük, míg újra forrni kezd, lezárjuk, kihűtjük, majd a sütemény tetejére kenjük.  

« Mosolygós Cukkinis tócsni :-) Vegán sütőtökös áfonyás diós muffin »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!