30 NAPOS VEGÁN KIHÍVÁS - 3. hét
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  HETI VEGÁN MENÜ 15-21. NAPIG:A heti menünél továbbra is érvényes, hogy ha energiaszinted alapján úgy  érzed, több szénhidrátra lenne szükséged, akkor nyugodtan kiegészítheted  az adott ételeket pl. barna rizzsel, teljes kiőrlésű tésztával, vagy  barna kenyérrel! És ha megmarad, nyugodtan ismételheted másnapra, az  ételeket cserélgetheted stb.! Ha pedig csak inspirációkat veszel belőle,  az is teljesen rendben van!:)   HETI MENÜ 15-21. NAP:   15. NAP Reggeli: valamilyen kásaféle, aminek kedvenc  gabonád lehet az alapja (zabpehely, árpa, vagy quinoa). Fele víz, fele  növényi tej keverékével főzd puhára, adj hozzá főzés közben kis  mazsolát, utána kis őrölt fahéjat, 1 evőkanál őrölt lenmagot, valamilyen  olajos magfélét. Gazdagíthatod bármilyen idénygyümölccsel is! Ebéd: avokádós - paradicsomos szendvics Teljes kiőrlésű kenyér szeletekre kenj pl. kölesmajonézt, vagy  csicseripástétomot, tegyél rá salátalevelet, paradicsom - és  avokádó-szeleteket, friss bazsalikomleveleket. Uzsonnára ehetsz friss gyümölcsöt, vagy gyümölcssalátát. Vacsora: serpenyőben pirított zöldségek, kis  bio szójaszósszal (pl. Shoyu a DM-ből) ízesítve, friss salátával,  esetleg pirított tofukockákkal. Hozzá egyél kb. 50-70 g bármilyen főtt  gabonát (pl. kölest, vagy barna rizst)   16. NAP Reggeli: fahéjas quinoa-kukoricapehely reggeli Ebéd: makaróni - saláta Főzz meg egy adag teljes kiőrlésű tésztát (kb. 70-100 g/ fő),  tegyél hozzá tojásmentes majonézt (pl. kölesmajonézt, vagy rizsmajonézt,  utóbbit lehet üvegben is kapni), durvára reszelt sárgarépát,  felkockázott kaliforniai paprikát, és feldarabolt zellerszárat, vagy  bármilyen szezonális zöldséget. Ízesítsd sóval-borssal! Desszert uzsonna: agyfényező golyók:) Vacsora: nyers kelkáposzta tekercs    17. NAP Reggeli: zöld turmix egy jó nagy adaggal, a  délelőtt folyamán utána ehetsz még akár 1 szelet barna pirítóst  mandula-, vagy kesukrémmel, vagy friss gyümölcsöt tetszés szerint Ebéd: thai zöldséges-rizses egytálétel Elkészítheted Magdinak ezt a receptjét, és a pirított zöldségeket, tofut tálalhatod főtt barna rizzsel!  Desszert, vagy uzsonna: Almatorta, vagy ha nyersre vágysz Gitta nyers Almapudingja Megjegyzés!!: az almatorta receptjénél a rebarbarát  helyettesítsd almával és nem fontos elkészíteni hozzá a szójakrémet, ha  nem szereted!:) A maradékból pedig ehetsz másnap reggelire is, vagy  uzsonnára!;)  Vacsora: bab-, vagy lencsesaláta, amit  gazdagíts aprított spenót levelekkel, esetleg kockákra vágott  kaliforniai paprikával, kis citromlével, ízesítsd sóval-borssal!  Főzhetsz hozzá quinoat (nem puffasztottat!:), esetleg teljes kiőrlésű  tésztát is!   18. NAP Reggeli: diónugátos zabkása, amibe keverhetsz 1 ek. őrölt lenmagot is! Ebéd: pirított szejtáncsíkok egy nagy adag vegyes salátával A szejtánt (avagy búzahúst) veheted készen bioboltban is,  előfűszerezett, félkész verzióban csomagolva (ha még sosem kóstoltad,  akkor javaslom először így próbálkozz!:-), vagy ha olcsóbb megoldást  szeretnél, akkor otthon is készítheted szejtánporból (utóbbit ugyancsak  bioboltban tudod beszerezni). Az otthoni elkészítéshez infókat találsz  ebben a bejegyzésben: http://www.vegagyerek.hu/2009/02/tepsis-szejtan-buzahus-rozmaringos.html Vacsora: spenótos-brokkolikrémleves teljes kiőrlésű pirítóssal   19. NAP Reggeli: natúr kukoricapehely növényi tejjel leöntve, magokkal, friss, vagy esetleg fagyasztott és felolvasztott bogyós gyümölcsökkel gazdagítva. Ebéd: szendvics teljes kiőrlésű kenyérből Kend meg a kenyeret tojásmentes, pl. kölesmajonézzel, vagy  ajvárral, vagy csicseripástétommal, vagy bármilyen tetszőleges krémmel a  korábbiak közül, tegyél rá néhány friss salátalevelet, a tegnap ebédről  megmaradt szejtáncsíkokból, vagy esetleg   gabonakolbásszal, és néhány  paradicsom karikát. Vacsora: vega fasírtgolyók friss vegyes salátával   20. NAP Reggeli: mákos zabpehely tetszőleges gyümölccsel Ebéd: spenótos csicseriomlett Vacsora: céklatorony avokádós kesukrémmel és karamellizált tofuval    21. NAP Reggeli: főzz meg quinoat fele víz-fele  növényi tejben, adj hozzá mazsolát főzés közben, és amikor elkészült,  kis fahéjat, és reszelt, vagy apróra vágott almát. Ebéd: Olaszos köleslepény medvehagymás zöldborsópürével Vacsora: friss leveles salátába keverj bele  valamilyen főtt babfélét, adj hozzá friss paradicsomot, nyers  zöldségeket, és akár avokádókrémet is.   
| « Tavasz, zsömle, Godzilla | Egy napra zöldbe öltözött a világ, és az ételeink is! ;-) » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
