Vegán Kihívás 3. hét menüje
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
      A Vegán Kihívás ételei, akár az egész napi menü is, fogyasztható, vagy elvitelre kérhető már a budai ÉDENI VEGÁN ÉTTEREMBEN is!!     HETI MENÜ 15-21. NAP:   15. NAP Reggeli: valamilyen kásaféle, aminek kedvenc  gabonád lehet az alapja (zabpehely, árpa, vagy quinoa). Fele víz, fele  növényi tej keverékével főzd puhára, adj hozzá főzés közben kis  mazsolát, utána kis őrölt fahéjat, 1 evőkanál őrölt lenmagot, valamilyen  olajos magfélét. Gazdagíthatod bármilyen idénygyümölccsel is! Ebéd: avokádós - paradicsomos szendvics Teljes kiőrlésű kenyér szeletekre kenj pl. kölesmajonézt, vagy  csicseripástétomot, tegyél rá salátalevelet, paradicsom - és  avokádó-szeleteket, friss bazsalikomleveleket. Uzsonnára ehetsz friss gyümölcsöt, vagy gyümölcssalátát. Vacsora: serpenyőben pirított zöldségek, kis  bio szójaszósszal (pl. Shoyu a DM-ből) ízesítve, friss salátával,  esetleg pirított tofukockákkal. Hozzá egyél kb. 50-70 g bármilyen főtt  gabonát (pl. kölest, vagy barna rizst)   16. NAP Reggeli: fahéjas quinoa-kukoricapehely reggeli Ebéd: makaróni - saláta Főzz meg egy adag teljes kiőrlésű tésztát (kb. 70-100 g/ fő),  tegyél hozzá tojásmentes majonézt (pl. kölesmajonézt, vagy rizsmajonézt,  utóbbit lehet üvegben is kapni), durvára reszelt sárgarépát,  felkockázott kaliforniai paprikát, és feldarabolt zellerszárat, vagy  bármilyen szezonális zöldséget. Ízesítsd sóval-borssal! Vacsora: nyers kelkáposzta tekercs Kenj natúr mogyoró-, vagy mandulakrémet (megmosott és lecsöpögtetett)  kelkáposztalevelekre, majd tekerd fel! Esetleg megkenheted  csicseripástétommal, vagy vékonyan ajvárral, szórd meg friss csírákkal  és úgy tekerd fel!   17. NAP Reggeli: zöld turmix egy jó nagy adaggal, a  délelőtt folyamán utána ehetsz még akár 1 szelet barna pirítóst  mandula-, vagy kesukrémmel, vagy friss gyümölcsöt tetszés szerint Ebéd: thai zöldséges-rizses egytálétel Elkészítheted Magdinak ezt a receptjét, és a pirított zöldségeket, tofut tálalhatod főtt barna rizzsel! Vacsora: bab-, vagy lencsesaláta, amit  gazdagíts aprított spenót levelekkel, esetleg kockákra vágott  kaliforniai paprikával, kis citromlével, ízesítsd sóval-borssal!  Főzhetsz hozzá quinoat (nem puffasztottat!:), esetleg teljes kiőrlésű  tésztát is!   18. NAP Reggeli: diónugátos zabkása, amibe keverhetsz 1 ek. őrölt lenmagot is! Ebéd: pirított szejtáncsíkok egy nagy adag vegyes salátával A szejtánt (avagy búzahúst) veheted készen bioboltban is,  előfűszerezett, félkész verzióban csomagolva (ha még sosem kóstoltad,  akkor javaslom először így próbálkozz!:-), vagy ha olcsóbb megoldást  szeretnél, akkor otthon is készítheted szejtánporból (utóbbit ugyancsak  bioboltban tudod beszerezni). Az otthoni elkészítéshez infókat találsz  ebben a bejegyzésben: http://www.vegagyerek.hu/2009/02/tepsis-szejtan-buzahus-rozmaringos.html Vacsora: spenótos-brokkolikrémleves teljes kiőrlésű pirítóssal   19. NAP Reggeli: natúr kukoricapehely növényi tejjel  leöntve, magokkal, friss, vagy esetleg fagyasztott és felolvasztott  bogyós gyümölcsökkel gazdagítva. Ebéd: szendvics teljes kiőrlésű kenyérből Kend meg a kenyeret tojásmentes, pl. kölesmajonézzel, vagy  ajvárral, vagy csicseripástétommal, vagy bármilyen tetszőleges krémmel a  korábbiak közül, tegyél rá néhány friss salátalevelet, a tegnap ebédről  megmaradt szejtáncsíkokból, vagy esetleg   gabonakolbásszal, és néhány  paradicsom karikát. Vacsora: vega fasírtgolyók friss vegyes salátával   20. NAP Reggeli: mákos zabpehely tetszőleges gyümölccsel Ebéd: spenótos csicseriomlett Desszert uzsonna: agyfényező golyók:) Vacsora: céklatorony avokádós kesukrémmel és karamellizált tofuval    21. NAP Reggeli: főzz meg quinoat fele víz-fele  növényi tejben, adj hozzá mazsolát főzés közben, és amikor elkészült,  kis fahéjat, és reszelt, vagy apróra vágott almát. Ebéd: Olaszos köleslepény medvehagymás zöldborsópürével Desszert, vagy uzsonna: Almatorta, vagy ha nyersre vágysz Gitta nyers Almapudingja Megjegyzés!!: az almatorta receptjénél a rebarbarát  helyettesítsd almával és nem fontos elkészíteni hozzá a szójakrémet, ha  nem szereted!:) A maradékból pedig ehetsz másnap reggelire is, vagy  uzsonnára!;) Vacsora: friss leveles salátába keverj bele  valamilyen főtt babfélét, adj hozzá friss paradicsomot, nyers  zöldségeket, és akár avokádókrémet is.   
| « Tyúkhúros medvehagymakrém | Zöldbab főzelék 10+ » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
