Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Sült süngomba zöldborsó-cukkini rizottóval

Rakott polenta (laktózmentes, gluténmentes, vegán)










Receptek

csokipudingos párna

tegnap 20:30 Beautilicious 

csokipudingos párnaSzerintem nincs olyan, aki ne rajongana a csokipudingért, de a bolti tele van aromákkal, keményítővel. Inkább készítsük el otthon, és koronázzuk meg vele a reggelt Hozzávalók - 75gr zabliszt - 2 tojás - 150gr joghurt - 100ml+150ml tej - 2ek kakaóédesítő - sütőpor Így készítsd - A tojásokat válaszd ketté - A sárjáját tedd lábasba - Add hozzá a tejet, édesítőt, kakaóport, és főzd, míg pudig állagú nem lesz - A fehérjét verd kemény habédesítővel - Keverd össze a lisztet a sütőporral - Add hozzá a 100ml tejet, joghurtot, majd a felvert habot - Süsd ki kivajazott melegszendvics sütőben, úgy, hogy a közepébe teszel egy kanál pudingot

7 kérdés, amit feltennél egy vegánnak #1

tegnap 07:32 ZöldElla vegán életmód blogja 

7 kérdés, amit feltennél egy vegánnak #1Vannak olyan kérdések, amelyek egy vegán számára evidensek, azonban egy laikus számára nem. Most ilyen kérdések kerülnek megválaszolásra. [...] Bővebben!

Z generációs vegánok – interjúsorozat, 8. rész: Rimóczi Zsófia és Marosi László

tegnapelőtt Zizi kalandjai 

A social medianak hála egyre több olyan tizen-huszonéves fiatallal találkozom, akik tudatosak, figyelnek a környezetvédelemre és vegánok lettek. Ők nem egy trendre ülnek fel, hanem tényleg komolyan gondolják ezt az egészet. Ilyen fiatalon megváltoztatják az életüket, a social median keresztül megosztják tapasztalataikat, bátorítják a hasonló korú fiatalokat, akik érzik, hogy változtatni... Source

3 hozzávalós földimogyorós energia golyók (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2018. január 20. Zizi kalandjai 

Egy villámgyors snack ötlet a hétvégére, amihez tényleg csak három alapanyagra van szükségünk és pillanatok alatt elkészül, a hétvégére pedig el vagyunk látva nassolnivalóval. Imádták a fiúk miközben összegyúrtuk, kóstolgatták (ahogyan mindent szoktak főzés közben), aztán falatoztak a golyókból párat uzsonnára. A golyók fő hozzávalója natúr földimogyoróvaj, ehhez jön kókuszliszt és egy kis... Source

A svédek és a finnek örülhetnek egyelőre a McDonalds nagy újításának

2018. január 18. Hírek 

Svédország és Finnország után a tervek szerint az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában vezetik be a McVegan burgert.

Találd meg a vegán kiegészítőidet!

2018. január 16. ZöldElla vegán életmód blogja 

Találd meg a vegán kiegészítőidet! Eltelt a 2018-as év első 15 napja, amivel együtt az újévi fogadalmak lendülete is alábbhagyhat, hiszen sokszor komfortzónán kívüliek, illetve túl sok változtatást vagy utánajárást igényelhetnek. [...] Bővebben!

Rakott polenta (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2018. január 15. Zizi kalandjai 

Pont nagyon aktuális ez a bejegyzés, ugyanis Andrási Nóri Mindenmentes 2. című könyvéből van a recept... amiért pedig aktuális, az az, hogy Nórinak nemcsak a második könyve jelent meg tavaly nyár végén, hanem néhány nappal ezelőtt megszületett második gyermeke is (az otthonukban, háborítatlan körülmények között - aktuális most ez a téma is, de erre nem térek ki a bejegyzésben). Világra... Source

kókusz tekercs

2018. január 14. Beautilicious 

kókusz tekercsEgy igazán könnyű finomság, amihez még a sütőt se kell bekapcsolnod. Hozzávalók        a sötét rétsz: - 75gr mandula - 35gr útifűmag héj - 50gr datolya - 30gr kakaópor - 50ml kávé - 150ml tej      a kókuszos töltelék: - 65gr kókuszreszelék - 350gr túró - 50gr édesítőszer Így készítsd - A sötét rész hozzávalóit turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk - Ugyan ezt tesszük a krémmel is - Kinyújtjuk a sötét masszát, majd megtöltjük a kókuszos krémmel - Feltekerjük, majd becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük pár órára, végül szeleteljük

paradicsomos lenmagos gofri

2018. január 12. Beautilicious 

paradicsomos lenmagos gofriEgy egyszerű, és nagyszerű finomság a gofrisütőből. Hozzávalók - 100gr paradicsompüré - 70gr lenmagliszt - 30gr zabliszt - 1 tojás - 100ml víz - só - fokhagymagranulátum - bazsalikom Így készítsd - Keverd össze a nedves hozzávalókat, majd add hozzá a többi hozzávalót is - Vajazd ki a gofrisütőt, majd adagold bele a tésztát, és süsd ki - Pár perc alatt kész is

Tökéletes vegán sajtos krumplipüré, amit nem lehet abbahagyni

2018. január 10. VegaNinja 

A normál krumplipürénél ez sokkal finomabb, a krémes, sajtos íz nagyon feldobja a hétköznapi köretet. fél kg krumpli 2 evőkanál kókuszolaj 2 evőkanál sörélesztőpehely 2 dl növényi tej (pl. szójatej) só ízlés szerint A sós vízben, héjában megfőzött majd meghámozott krumplihoz hozzáadjuk a kókuszolajat, a növényi tejet, és a sörélesztőpelyhet, majd pépessé dolgozzuk. Ha kell, akkor még sózzuk. A kívánt állagtól függően adhatunk hozzá több olajat és növényi tejet. The post Tökéletes vegán sajtos krumplipüré, amit nem lehet abbahagyni appeared first on VegaNinja.

Ha későn jön a tél, drága lesz a gyümölcs

2018. január 9. Hírek 

Ha 2-3 hét múlva hirtelen jön a fagy, kevesebb és rosszabb minőségű lesz a gyümölcstermés.

Zöldfűszeres tahinis quinoával töltött sült gomba (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2018. január 9. Zizi kalandjai 

Remélem mindenkinek jól indult a 2018-as éve. Mi még csak most rázódunk vissza a hétköznapokba, Ádinak tegnap kezdődött a hosszú téli szünet után az ovi. A karácsonyfa is áll még, imádjuk a fényét, nehéz lesz tőle megválni. A blog is kezd velem együtt magához térni. Nagyon sok minden van a fejemben, amit idén szeretnék megosztani veletek, csak rendezni kell még a gondolataimat. Sok poszt már most... Source

Szezámmag

2018. január 8. VegaNinja 

Szezámmag A szezámmagot szinte mindenki ismeri, leginkább pékáruk tetejéről. Azonban ennél jóval többre képes ez a kicsi fehér magocska. Egészségre gyakorolt hatása Rostban és fehérjében gazdag, segíti a koleszterinszint helyreállítását, jót tesz a csontoknak, segíti a vörösvértestek és a hormonok termelését, a szív- és vázizom egészségének megőrzésében is szerepet játszik. Sok benne a kalcium, a B-vitaminok, a vas, a cink, a magnézium, a szelén és a réz, emellett az Omega-6 zsírsav, és a fenolos antioxidánsok.   Felhasználása Ehetjük nyersen vagy megpörkölve, készíthetünk belőle tepertőre emlékeztető szendvicskrémet, szórhatjuk salátára, főételekbe, fogyaszthatjuk süteménybe vagy kenyérfélékbe sütve. Belőle készül a tahini (szezámkrém) is, amit a hummusz (csicseriborsókrém) készítéséhez használhatunk. Létezik belőle fekete színű változat is, amit sushihoz használhatunk.   Vedd meg itt Szezámos receptek The post Szezámmag appeared first on VegaNinja.

Zab

2018. január 7. VegaNinja 

Zab Rendkívül sokoldalú, tápanyagokban gazdag gabonaféle. Számos egészégmegőrző hatása van, az oldódó ballasztanyagai segítik megelőzni a vastagbélrákot, jótékony hatással van a vércukorszintre, emésztési problémák kezelésére is nagyszerűen alkalmas, savlekötő hatású. Egészségre gyakorolt hatása E- és B-vitamintartalma, fluor-, kalcium-, kálium-, magnézium-, szilíciumtartalma magas. Ennek köszönhetően hatékonyan védi és erősíti az idegrendszert, jót tesz a fogaknak és a csontozatnak is. Ezen kívül a zab természetes antidepresszáns és nyugtató hatású. Alapvetően gluténmentes, de óriási a keresztszennyeződés esélye, így nem alkalmas cöliákiás betegek étrendjébe.   Elkészítése A zab önmagában felhasználható levesek, főzelékek feltétjeként, de fogyasztható pehely formában is müzliben, készíthető belőle zabfasírt, töltelék, de sütemények, kekszek alapja is lehet. Lisztje sokoldalúan felhasználható, a hagyományos módok mellett reggeli turmixunkat is dúsíthatjuk vele. A zabpehelyből készíthető zabkásáról pedig a Reggeli ötletek részben már olvashattál. Kiemelt kép: Andrea Tummons – Unsplash   Vedd meg itt Receptek zabbal The post Zab appeared first on VegaNinja.

Vegán életmód – VegaNinja webshop + kedvezménykupon

2018. január 18. Zizi kalandjai 

Bemutatnád magad röviden, ki vagy, mivel foglalkozol? Vitéz Petra vagyok, a VegaNinja megalkotója. Már vegánságom előtt is sokat önkénteskedtem, és rájöttem, hogy szinte mindenki tudja hasznosítani a saját képességeit és tudását abban, hogy valamilyen ügy mellé álljon. Grafikusként otthontalan kutyákkal foglalkozó egyesületeknek segítettem be. Majd miután vegán lettem, a figyelmem egyre inkább... Source

Minestrone leves fettuccine tésztával

2018. január 17. Vegán Család 

Minestrone leves fettuccine tésztával Hozzávalók:   1 kisebb cukkini 3 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 kisebb zellergumó 1 nagy vöröshagyma 1 kis csokor petrezselyem aprítva 2 db közepes burgonya 1 konzerv sűrített paradicsom 1 konzerv fehér bab 2 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 1 tk vegamix bazsalikom, só ízlés szerint víz 3-4 marék fettuccine tészta olívaolaj     tálaláshoz pirított kenyér 2-3 gerezd fokhagyma [...] Bővebben!

Sütőtök sabji

2018. január 15. Vegavarázs 

Sütőtök mogyoróval és kókusszal - az indiai konyha remeke. Rizzsel vagy lepénykenyérrel (parathával vagy purival) tálaljuk. Hozzávalók: 6 dkg földimogyoró 2 ek friss reszelt kókusz 3 ek olaj 1,5 kk fekete mustármag 2 kk urad dál 5 currylevél 1/­­4 kk őrölt csili 1/­­2 kk kurkuma 1 kg megtisztított,...

Újabb frontot nyit az előítéletek elleni harc: a zöldségek-gyümölcsök piacán

2018. január 14. Hírek 

Miért kell kidobni azt a terményt, amelynek egyetlen baja van: hogy ronda? Több cég próbálja értékesíteni azokat a szerencsétlen sorsú zöldségeket-gyümölcsöket, amelyek most még a szemétfombon, maximum állattakarmányként végzik.

fahéjas briós

2018. január 12. Beautilicious 

fahéjas briósEgy igazi nagy kedvenc fahéjjal megspékelve, diétásan. Hozzávalók - 30gr bambuszrost liszt - 70gr búza sikér - 100gr zabliszt - 1 tojás - 60gr édesítő - 30gr vaj vagy kókuszzsír - 200ml tejméz - 20gr élesztőfahéj Így készítsd - Futtasd fel az élesztőt a mézzel, és a tejben - Keverd össze a hozzávalókat, majd dagasztd a tésztát - Tedd félre kelni 1 órára - Oszd 10 részre a tésztát, majd nyújts belőle hosszúkás rudakat - Tekerd fel, mint a csigát - Helyezd tepsibe, majd szórd meg édesítővel - Süsd 170 fokon 20 percig

Thermoleves

2018. január 11. Kertkonyha 

ThermolevesHogy van az, hogy este eszel egy levest, és reggel még mindig annak melegével ébredsz a hasadban? Fantasztikus érzés, mondhatom. :D Szóval, gyere, próbáld ki te is, milyen a pirított zelleren főtt thermoleves batátából. Erről most többet nem is mondanék, beszéljenek a képek meg a recept. :) Hozzávalók 2-3 adaghoz - 500 g batáta hámozva, darabolva - 1 evőkanálnyi zellergumó - 1 evőkanálnyi fehérrépa - fél vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma - 3 ek olaj - 2 csipet szerecsendió - 100 ml növényi főzőkrém (elhagyható) - Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, reszeld rá a zellert, és pirítsd át nagy lángon. Ezután húzd le, és dobd rá a felaprított fokhagymát is. Várd meg, míg szállni kezdenek azok az isteni illatok. - Ezután jöhet a batáta, a felkarikázott fehérrépa és a fűszerek. - Öntsd fel fél liter vízzel, és főzd meg a levest. Ha extra krémesre szeretnéd, – és szerintem is sokat dob rajta egy kis növényi tejszín. Ezt az utolsó pár percben öntsd hozzá. - Amikor puha a krumpli, zárd el, és turmixold le. Extra feltét az ínyenceknek: pirított csicseriborsó - 3 evőkanál csicseriborsó konzerv - 1 gyűszűnyi paprikakrém - csipet rozmaring A csicseriborsót keverd be a paprikakrémmel, és 1 kávéskanálnyi olajon, a serpenyőt rázogatva pirítsd meg. Szórd rá a rozmaringot, és kész is, mehet a levesre. Tápanyagban és látványban is nagyon megéri a ráfordított két percet. :) A maradék konzervből pedig készíts egy jó hummuszt! Jó étvágyat! Elkészítési idő: 20 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven     The post Thermoleves appeared first on Kertkonyha.

Piros-ropogós répacsíkok roston zöldfűszerekkel és magvakkal

2018. január 9. VegaNinja 

Egyszerű és nagyszerű, egészséges étel, amit fő fogásként vagy köretként is ehetünk. A répa belül puha, a magvak pedig ropogós textúrát adnak az egésznek, és a Provance ihlette fűszerezés kiválóan párosul az édes ízekkel. Hozzávalók: 50 dkg répa hámozva, hosszában csíkokra vágva 1 bögrényi földimogyoró (és/­­vagy mandula, kesudió, pisztácia) 3-4 ek. szezámmag (és esetleg fenyőmag) 3 ek. (kókusz) olaj fűszerek (pl. borsikafű, bazsalikom, kakukkfű, oregano, majoranna, rozmaring) 0,5 dl almalé Egy tepsi aljába öntünk 2 ek. olajat, belerakjuk a répacsíkokat, sózzuk, befűszerezzük, egy kicsi almalével meglocsoljuk, majd alufóliával befedjük. Közepes lángon puhára pároljuk. Eközben egy serpenyőben 1 ek. olajon illatosra pirítjuk a szezámmagot, fenyőmagot, a durvára darabolt mogyorót, mandulát stb. Ez lehet több is, mint a fent megjelölt mennyiség, ízlés szerint. Ha megpirult, a répához öntjük egyenletesen, majd alufólia nélkül visszatesszük a sütőbe pirulni egy kicsit. Sült krumplival, krumplipürével, vagy salátával is ehetjük. The post Piros-ropogós répacsíkok roston zöldfűszerekkel és magvakkal appeared first on VegaNinja.

Nagyon kellene, hogy fagyjon végre

2018. január 9. Hírek 

Ha két-három héten belül nem jön az igazi tél, az mennyiségi és minőségi csökkenést okozhat a hazai gyümölcstermesztésben.

Citromos máktorta

2018. január 8. Gitta nyersétel blogja 

Citromos máktortaHa még nincs eleged a mákból... mákos bejgli, mákos guba, mákos mákos... a mákból sosem elég, igaz? A mák és a citrom barátok :) Hozzávalók egy 10 szeletes tortához: az alaphoz:  10 dkg kókuszreszelék 12 dkg datolyapép (beáztatott datolya elturmixolva) a mákos réteghez:  20 dkg őrölt mák 3 dkg őrölt kesudió 15 dkg datolyapép 1 evőkanál citromlé 1/­­2 citrom reszelt héja a citromos réteghez:  10 dkg kesudió 1 dl olvasztott kókuszolaj 1 citrom leve és reszelt héja 2 kanál rizsszirup vagy méz 0,4 dl mandulatej (vagy víz) Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az alap összetevőit jól összegyúrjuk és belenyomkodjuk egyenletesen az alapba. A tetejét kanál hátuljával elsimítjuk. Elkészítjük a mákos réteget: az őrölt mákot, kesudiót összekeverjük a többi hozzávalóval, és rásimítjuk az alapra. A citromos réteghez mindent turmixgépbe teszünk és simára turmixoljuk. Kóstoljuk, az édességét igazítsuk az ízlésünkhöz. Ha kész a krém, azt is a tortára öntjük. Elsimítjuk a tetejét. Hűtőszekrényben hagyjuk összedermedni. Megszórjuk mákkal a tetejét.

Chia mag

2018. január 7. VegaNinja 

Chia mag A chia mag nagyon hasonló tulajdonságokkal bír, mint a Magyarországon őshonos lenmag. Leggyakrabban chia pudingként használják, de tojás helyett is alkalmazható, nagyon egészséges. Egészségre gyakorolt hatása A lenmaghoz hasonlóan magas omega-3, omega-6 és antioxidáns tartalmú, gluténmentes, tápanyagokban rendkívül gazdag alapanyag. A chia kalóriatartalma rendkívül alacsony, magas a rosttartalma, ráadásul hamar jóllakottságérzetet okoz, mert felszívja a vizet,kitölti a gyomrot, és lassítja a szervezetbe jutó cukrok felszívódását. A chia mag könnyen emészthető így tápanyagtartalma valóban hasznosulni tud.   Elkészítése Fogyasztható nyersen, müzlibe keverve, illetve salátákhoz szendvicsekhez is, mivel nincsen túlzottan jellegzetes íze. Őrölt formában, különféle tésztaalapú ételekhez is hozzáadhatjuk. Mivel gluténmentes, ezért könnyedén kiváltható vele a liszt, folyadékkal kevert, kocsonyásodott chia magot pedig tojás helyettesítésére is fel lehet használni. Ebből készül az úgynevezett chiapuding, ami gyakorlatilag a beáztatott, megduzzadt, puding állagú magvak ízesítésésvel készülő édesség.   Vedd meg itt Chia mag – ZöldPolc                 Chiamagos receptek The post Chia mag appeared first on VegaNinja.

Rizspuding alaprecept

2018. január 7. VegaNinja 

Ha tejbegrízre vágyom, de nincs itthon szójatej, vagy pl. a gluténérzékeny unokatesómmal szeretnék együtt falatozni, akkor jó megoldás a rizspuding. 2 dl víz vagy növényi tej 1-2 evőkanál cukor csipet só rizsliszt 2 deci vízben elkeverem a cukrot, pici sót és annyi rizslisztet, amennyitől híg tejbegríz állagú lesz. Forrástól számított 5-10 percig főzöm folyamatosan kevergetve, majd lefedve hagyom kihűlni egy kicsit. Kakaóval, fahéjjal vagy gyümölccsel fogyasszuk! The post Rizspuding alaprecept appeared first on VegaNinja.

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!