Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Tabasco házilag

Csipkés rakott karfiol

Bajnok rakott karfiol

Füstölt, pirított karfiol és gersli










Receptek

Bhagavad Gíta idézetek - halhatatlanság

tegnap 11:26 Élj harmóniában 

Bhagavad Gíta idézetek - halhatatlanság Minden jógaórámon a relaxáció alatt elhangzik a Bhagavad Gítámak ez a verse, amely az egyik legfontosabb tanítása a Bhagavad Gítának. A lélek halhatatlan, örökké létező, örökké boldog és teljes tudással teli és a testtel ellentétben nem változik soha.  A test hatféle változáson megy át - megszületik, növekszik, fennmarad, utódokat hoz létre, fokozatosan sorvad és végül megszűnik létezni.  A lélek nem születik meg, de lévén testet ölt ezért maga a test meg kell, hogy szülessen. Minden ami egyszer megszületik, egyszer el is pusztul.  A  lélek soha nem születik meg éppen ezért soha nem hal meg és a test változásai sincsenek rá hatással. Mindig létező, örökké való. Ezért van az amikor valakinek a teste ugyan megöregszik, ő maga a testben nem érzi magát öregnek.... #bg #idézet #lélek #halhatatlan #örökkévaló #Bhagavadgíta  #test #jóga

Mogyorós-csokoládés fagylalt keksz szendvics (laktózmentes, vegán)

tegnap 00:19 Zizi kalandjai 

Régóta terveztem, hogy készítek fagylalt keksz szendvicset… most jött el az ideje, hogy kipróbáljam a gyerekek nagy örömére. Még vendég gyerekeket is hívtunk, hogy többen teszteljék egyszerre, plusz nekem kézmodellkedjenek néhány fotó erejéig. Csodaszép a kertünkben innen-onnan szedett virágcsokor, ugye? Egy egyszerű csokis kekszet sütöttem, ami önmagában is megállja a helyét. Source

Csipkés rakott karfiol

tegnapelőtt Kertkonyha 

Csipkés rakott karfiol Két lépés az egész, de a végeredmény megszólal! A karfiolmánia folytatódik! De milyen a jó rakott karfiol? Nekem olyan, aminek egyrészt egyszerű a receptje, másrészt a végeredmény gusztusos állagú és izgalmas ízű. Mondjuk legyen inkább sült, mint főtt, mert az mindig olyan jót tesz az ételnek. A karfiol pl. tényleg csipkés marad, szépen megmaradnak a rózsái! Összegőzölt, ízetlen, plötyi dolgokat bárki tud készíteni! :P :D Szóval a másik, hogy legyen íze. Meg persze színe, és nem csak a legtetején! Kitaláltam valamit, ha te is így csinálod, nem marad el a siker, ezt garantálom! Szaftos is, ahol kell, roppanós, a fűszerek is átjárják mindenhol, és emellett öröm ránézni, olyan gyönyörű! Hozzávalók 2-3 adaghoz - 500 g karfiol - 1 kk só - 1 kk fokhagyma granulátum - 1/­2 mk őrölt bors - 1/­3 mk őrölt szerecsendió - 1/­3 mk kurkuma - 2 ek olívaolaj - 100 g újkrumpli - 150 g joghurt (vegán) - 1 púpozott ek szárított élesztőpehely - 1 kk őrölt szezámmag vagy tahini (elhagyható) - 1 ek citromlé - A karfiolt szedd 2-3 centis rózsákra, a krumplit vágd centis karikákra. A szerecsendiót, sót, fokhagyma granulátumot, kurkumát és borsot keverd össze, majd forgasd bele a karfiolt és a krumplit. Locsold meg az egészet olívaolajjal, és így is forgasd át alaposan. - Tedd a beízesített zöldségeket egy kiolajozott sütőtálba, és süsd fél órát. Legjobb ha van légkeverésed, és először magasabb, majd közepes hőmérsékletet válassz. Akkor jó, ha szép aranybarna színe lett. - Közben keverd ki az öntetet a joghurtból, szezámmagból, élesztőpehelyből és citromléből. Fél dl vízzel lazítsd fel, hogy be tudjon majd folyni a zöldség közé. - Öntsd rá a karfiolra a joghurtot, majd tedd vissza 10 percre még a sütőbe. Jó étvágyat! Elkészítési idő: kb. 40 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha  főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán A Mindennapi Superfood Görög Vegán  

Bajnok rakott karfiol

tegnapelőtt Kertkonyha 

Bajnok rakott karfiol Két lépés az egész, de a végeredmény megszólal! A karfiolmánia folytatódik! De milyen a jó rakott karfiol? Nekem olyan, aminek egyrészt egyszerű a receptje, másrészt a végeredmény gusztusos állagú és izgalmas ízű. Mondjuk legyen inkább sült, mint főtt, mert az mindig olyan jót tesz az ételnek. Összegőzölt, ízetlen plötyi dolgokat bárki tud készíteni! :D Szóval a másik, hogy legyen íze. Meg persze színe, és nem csak a legtetején! És nem is olyan egyszerű ez a dolog, hidd el, csak nézd végig a rakott karfiolos recepteket a keresőben. :)) Kitaláltam valamit, ha te is így csinálod, nem marad el a siker, ezt garantálom! Szaftos is, ahol kell, roppanós, a fűszerek is átjárják mindenhol, és öröm ránézni, olyan gyönyörű! Hozzávalók 2-3 adaghoz - 500 g karfiol - 1/­­3 mk őrölt szerecsendió - 1 kk só - 1 kk fokhagyma granulátum - 1/­­3 mk kurkuma - 2 ek olívaolaj - 1/­­2 mk őrölt bors - 100 g újkrumpli - 150 g joghurt (vegán) - 1 púpozott ek szárított élesztőpehely - 1 kk őrölt szezámmag vagy tahini - 1 ek citromlé - A karfiolt szedd 2-3 centis rózsákra, a krumplit vágd centis karikákra. A szerecsendiót, sót, fokhagyma granulátumot, kurkumát és borsot keverd össze, majd forgasd bele a karfiolt és a krumplit. Locsold meg az egészet olívaolajjal, és így is forgasd át alaposan. - Tedd a beízesített zöldségeket egy kiolajozott sütőtálba, és süsd fél órát. Legjobb ha van légkeverésed, és először magasabb, majd közepes hőmérsékletet válassz. Akkor jó, ha szép aranybarna színe lett. - Közben keverd ki az öntetet a joghurtból, szezámmagból, élesztőpehelyből és citromléből. Fél dl vízzel lazítsd fel, hogy be tudjon majd folyni a zöldség közé. - Öntsd rá a karfiolra a joghurtot, majd tedd vissza 10 percre még a sütőbe. Jó étvágyat! Elkészítési idő: kb. 40 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven  

10 meggyőző ok, hogy vegánra válts - A rákmegelőzéstől a szép bőrig

2019. augusztus 16. Hírek 

Óvjuk a bolygót, éljünk egészségesebben, ne öljünk állatokat, térjünk vissza a természethez - ezek mind olyan, 21. századi jelmondatok, amiket...

Nyári tésztaétel - cukkinivel, paprikával és mangolddal

2019. augusztus 12. Élj harmóniában 

Nyári tésztaétel - cukkinivel, paprikával és mangolddalA tésztaételek nem véletlenül olyan népszerűek, mert gyorsan elkészülnek, hihetetlenül változatos módon lehet elkészíteni őket és egészségesek is. Továbbá a tészták kiváló fehérjeforrások, ha hüvelyesekkel vagy magvakkal kombinálod őket.  Ez a recept egy igazi nyári csemege, paprikával, cukkinivel és mangolddal megbolondítva:) Könnyű étel vacsorának, ebédnek is akár. Nyári tésztaétel - cukkinivel, paprikával és mangolddalHozzávalók  3 tv paprika 3-4 közepes cukkini 2 csokor mangold 3 ek ghí vagy olaj 1 tk római kömény 1 kis darab gyömbér  1/­4 tk asafoetida (hing - ha nincs otthon kihagyhatod vagy egy pici hagymával helyettesítheted) 1/­4 tk kurkuma  1 tk őrölt koriander 1,5 tk só 6 ek. napraforgómag 1 ek. friss zöld fűszer koriander, bazsalikom vagy petrezselyem 250 g tészta ( gluténmentes diétában gm tészta) só  víz Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A napraforgómagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre. A zöldségeket tisztítsd meg. A cukkinit és a paprikákat vágd 1-2 centiméteres darabokra. A mangoldot szintén darabold fel. A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben hevítsd fel közepes lángon, majd tedd bele rómaiköményt, gyömbért, asafoetidát és kurkumát és az   őrölt koriandert . Keverd meg a fűszereket, hogy piruljanak és utána rögtön tedd hozzá a felszeletelt paprikákat. 2-3 percig pirítsd, majd tedd hozzá a cukkinit, a mangoldot  .Keverd meg néha és néhány percig pirítsd a zöldségeket, egy pici vizet tegyél hozzá és vedd le takarékra. Addig párold az egészet, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén add hozzá a sót és megszórhatod valamilyen zöld fűszerrel is. Szedd a kifőtt tésztára a  zöldségeket és a végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.  Ezt a zöldséges ételt frissen,  baszmati rizzsel vagy chapatival vagy purival is tálalhatod - utóbbi recepteket a blogon megtalálod.. Jó étvágyat kívánok:) szeretettel: Kati

Áfaemeléssel szorítanák vissza a húsevést a német zöldek

2019. augusztus 9. Hírek 

A szociáldemokratákkal közösen 7-ről 19 százalékra emelnék a hús adókulcsát, hogy visszafogják a környezetszennyezést.

Kiderült, miért lettek eszméletlenül drágák a zöldségek

2019. augusztus 9. Hírek 

A kereskedelem üzletpolitikája áll a háttérben.

A bevásárlólista kezdő vegánoknak - hogy legyen mindig miből főzni!

2019. augusztus 3. Hírek 

Egy nő életében nagyjából annyiszor kerül sor életmódváltásra, ahányszor egy új munkahely, egy új pasi vagy bármilyen új dolog megjelenik...

Bhagavad Gíta idézetek - kiegyensúlyozottság

2019. július 30. Élj harmóniában 

Bhagavad Gíta idézetek - kiegyensúlyozottság Ha szeretnénk kiegyensúlyozottan élni, akkor meg kell tanulnunk a boldogság és boldogtalanság ideiglenes megjelenését és eltűnését eltűrni, mert ezek az élethez tartoznak.   Ahogy a hegyeknél van fent és lent, a hullámokban és a természet minden formájában megtalálható a fent és lent, a hullámhegy és hullámvölgy... az állandó váltakozás.   Ahogy váltakoznak az évszakok és a hidegebb időben ugyanúgy megfürdünk és főzünk, gondoskodunk a szeretteinkről, végezzük a tevékenységeinket, kötelességeinket, amikor jön a nyári hőség akkor is mindent  megteszünk, elvégzünk. Nincs miért kiborulni azon amikor éppen nem vagyunk boldogok, mert ez természetes, ha volt valami nagy boldogság, előbb utóbb jön a boldogtalanság.  Ahogy a mondás is tartja egyszer fent, egyszer lent.  Az embernek éppen ezért érdemes törekedni a megfelelő tudás megszerzésére, a világ működésének megértésére, a tudatos életre és spirituális fejlődésre. Ez tud minket megszabadítani a boldogság és boldogtalanság állandó változása által okozott szenvedéstől.  szeretettel: Kati

Húsmentes hamburgerek: a kézművestől a majdnem gyorséttermiig

2019. július 28. Hírek 

Végigjártuk Budapestet, hogy megnézzük, milyen lehetőségek vannak azok számára, akik valamiért kerülnék a nagyobb étteremláncokat.

Mediterrán lakoma

2019. július 27. Kertkonyha 

? la Hémangi Dévi Dászi Fantasztikus szakácskönyvet kaptam nemrég. Szakácskönyvet olvasni kicsit olyan, mint magával az emberrel találkozni. Mennyi mindent üzennek az ételek, a hozzávalók, az elkészítési módok! Van, hogy hiába a sok szép kép, ha idegenek az ételek és a hozzávalók vagy akár az író stílusa, nem? Micsoda különbség, amikor viszont az egész az első pillanattól kezdve az enyém, falom az oldalakat, egyre azt tervezgetem, hogy melyiket mikor készítem el. Hovatovább, minden hozzávaló megvan otthon, de ha esetleg mégsem, azonnal tudok mondani valamit, amivel helyettesíteni tudom. :) Tiszta szívből tudom ajánlani Hemangi legújabb szakácskönyvét, aminek címe: Népek Konyhája. Én rögtön beleszerettem, és egyáltalán nem találtam benne olyan bonyolult receptet, aminek őrült módon neki kéne gyűrkőzni. Benne tényleg minden fantasztikusan egyszerű és nagyszerű, és épp ez benne a csodálatos. Jól bevált receptek a világ minden tájáról. Kitaláljátok, mit kölcsönöztem most belőle? Hát, persze, hogy egy mediterrán összeállítást: cukkini fasírt + paradicsomos tepsis krumpli + langyos zöldbab saláta.

Szeptember közepéig lesz magyar dinnye

2019. július 25. Hírek 

A gyümölcstermelők sem mennek tönkre, az export is jó árról indul.

Hippokratész - ha nem teszünk semmit

2019. július 23. Élj harmóniában 

Hippokratész - ha nem teszünk semmitA mai kor embere mindent azonnal akar... azonnal akarja tudni a betegsége pontos diagnózisát és azonnal akar gyógyulni is. Sokszor az emberek sok felesleges, veszélyes és drága dolgot vállalnak be gyógyulásuk reményében, anélkül, hogy annak a gyógymódnak, kezelésnek látnák bizonyítva a szükségességét, hatékonyságát.  Az esetek legnagyobb részében az idő, a türelem a legjobb diagnosztikai módszer és nagyon sok esetben a gyógyulásé is.  Amikor valaki nem tudja egy adott helyzettel mit tegyen, akkor csak azért, hogy történjen valami, azért csinálni valamit nem csak nem túl okos, de kockázatos is. Megannyi betegség akkor is elmúlik, ha nem csinálunk vele semmit. Sajnos rossz rutin pl. egy megfázásnál, hogy néhány orvos azonnal antibiotikumot ad, pedig egy kis pihenés, gyógytea ugyanúgy néhány nap alatt meggyógyítja a beteget és nincsenek utólag kellemetlen mellékhatásai...  A betegeknek és orvosoknak okosan kell megtalálni azt a pontot, hogy ne végezzenek el sok felesleges vizsgálatot, beavatkozást és a beteg ne szedjen be mindenféle gyógyszereket feleslegesen azzal, hátha használ... . és aztán vagy igen, vagy nem. A legjobbak a kipróbált módszerek, amelyek akár évszázadok óta bizonyítottak és a sok modern gyógyszerrel és eljárással óvatosan, mert az ember kísérleti nyúl lesz.... egy koleszterin problémánál vagy emésztőrendszeri betegségénél, első lépésként érdemesebb életmódot, táplálkozást váltatni, mintsem azonnal gyógyszereket szedni - amiknek senki nem tudja 10-20-30-40 év múlva milyen hatással lesznek.  Sokszor kérdezik Tőlem a jógás tanulóim, hogy mit gondolok erről, arról a módszerről, táplálkozásról vagy éppen gyógyító eljárásról, természetgyógyászati ágról. Mindig azt szoktam mondani lehet, hogy jó, de majd beszélgetek velük hogy vannak 30-40 év múlva, addig én inkább maradok a bevált dolgoknál, mert nem szeretek kísérleti nyúl lenni:)) Jó egészséget kívánok:) szeretettel Kati #hippokratesz #idézet #gyógyulás #orvosság #természetes #gyógymód #türelem #hippokratész 

Sporttáplálkozás vegán módra: növényi étrend a jobb teljesítményért

tegnapelőtt Hírek 

Mennyire elégíti ki a növényi eredetű étrend egy sportoló szükségleteit?

Füstölt, pirított karfiol és gersli

2019. augusztus 16. Kertkonyha 

Füstölt, pirított karfiol és gersliÉletem első évtizedeit a karfioltól való teljes tartózkodás jellemezte. :) Hacsak meghallottam, hogy benne van valamiben, már mentem is tovább. Aztán rájöttem, hogy el tudom úgy készíteni, hogy szuper finom legyen! :) Igazság szerint még most sem feltétlenül csillan fel a szemem a karfiol szó hallatán, de ilyenkor mindig nekiállok a trenírozásnak, és emlékeztetem magam, hogy de ugye, milyen isteni volt a múltkor is, nem? Hát, de. Na, ugye. ;) Ennek szellemében ajánlom nektek ezt a receptet. Nagyon nem olyan lesz, mint a menzás karfiolleves, oké? ;) Amúgy meg mi az a gersli? Ja, árpa! :) Szuper alternatívája a rizsnek, még hántolt formájában is sok-sok ásványi anyag meg vitamin van benne, és persze rost is természetesen. Az árpa immunrendszered működéséhez elengedhetetlen anyagokat tartalmaz, olyanokat is, ami elég kevés más élelmiszerben van benne (pl. szelén). Lehet főzés előtt áztatni fél órát, akkor könnyebben megpuhul. Hozzávalók két adaghoz: - KARFIOL - 200 g karfiol - 1 mk őrölt kömény - füstaroma - GERSLI - 200 g gersli - 1/­2 fej vöröshagyma - 2 ek olaj - 4-5 szelet szárított paradicsom - 1 mk mustár - 1 kk szárított zöldségkeverék (természetes ételízesítő) - só, olívaolaj - A hagymát szeleteld fel vékonyan. Szép mutatós negyed karikákat ajánlok ehhez az ételhez. :) - Két ek olajon, lassú tűzön fonnyaszd meg a hagymát, majd dobd rá a felcsíkozott szárított paradicsomot is. - Keverd el benne a mustárt, és hintsd meg ételízesítővel. Ha natúr zöldségkeveréked van, biztosan szükség lesz sózásra. Ezt rád bízom, de 1-2 csipet mindenképpen kelleni fog. Végül tedd bele az átmosott gerslit, öntsd fel fél liter vízzel, és tedd fel főni. - Közben készítsd el a karfiolt. Szedd kisebb rózsákra, majd forgasd össze sóval és őrölt köménnyel. Egy tapadásmentes serpenyőben melegíts kis olajat, és ebben pirítsd meg a őket. Rázogasd közben, hagy’ forogjanak a darabok, és legyenen szép aranybarnák minden oldalról. Amikor már majdnem kész, spricceld meg a füstaromával, nagyon jót fog neki tenni. Jó étvágyat! Elkészítési idő: kb. 30 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE - a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven    

Csokis-kókuszos keksz

2019. augusztus 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek 

Csokis-kókuszos kekszEgyszerű, gyors és finom! Hozzávalók: - 2 csésze liszt - 1/­­2 zacskó sütőpor - 1 csésze nádcukor - 1 csésze kókuszreszelék - fél tábla étcsoki - 1/­­2 csésze kókuszolaj - 1/­­4 csésze víz - pár csipet só [...] Bővebben!

A magas minőségre vágyók igényei miatt szabadulhattak el a zöldségárak

2019. augusztus 9. Hírek 

Nem a termelés mennyiségével van összefüggésben a jelentős, esetenként 70 százalékos áremelkedés, állítja a Világgazdaság szakértője.

Hamarosan kiderülhet, marad-e a zöldségek horror ára

2019. augusztus 5. Hírek 

A termelőknek már kevesebbet fizetnek a felvásárlók, de az üzletekben még csillagászati áron vehetjük a zöldségeket. A szegedi nagybanin nem csak a kereskedők, de már nyugdíjasok is vásárolnak, hogy olcsóbban töltsék fel a kamrájukat.

A húsevés jövője megvetette lábát Magyarországon

2019. augusztus 1. Hírek 

Megjelent Budapesten Leonardo Dicaprio befektetése, a Beyond Meat álhúsos hamburgere, amitől még Németh Szilárd is összezavarodna. Megkóstoltuk.

Szedres őszibarackos morzsasüti vanília fagylalttal (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2019. július 28. Zizi kalandjai 

Nyáron mi a kedvenc desszertünk? A fagylalt, ugye? Én a legjobban úgy szeretem, ha valamilyen finom házi sütivel kombináljuk. Most jöjjön egy ilyen sütinek és fagylaltnak a története. Ez az időszak nagyon jó morzsasütik készítésére, mert noha meleg van és ilyenkor nehezebben kapcsoljuk be a sütőt, de nagyon sokféle friss gyümölcs áll rendelkezésünkre, amelyeket a sütihez használhatunk. Source

Sárgabarackos mazsolás csatni (chutney)

2019. július 28. Élj harmóniában 

Sárgabarackos mazsolás csatni  (chutney)A csatni  (chuetney), ami feldobja az ételed, segíti az emésztést:) Édes, sós, csípős, savanyú mindez egyben:) Kiváló étvágycsináló, emésztést segítő és segít kiemelni az ételek ízét. Minden ételt élvezetesebbé tesz. Az ájurvéda és az indiai konyha szinte minden étkezéshez készít valamilyen csatnit. A csatnikat fogyaszthatod melegen vagy hidegen is. Sárgabarackos mazsolás csatni  (chuetney) Már néhány chuetneyi receptet közzé tettem a blogon - Szilva csatni itt olvasható  az Alma csatnit pedig itt találod  , ez pedig egy finom paradicsom csatni. és egy nyári hűsítő friss kókuszos koriander csatni recetet is találsz a blogon Az idei Nyári Jóga Elvonuláson sárgabarackos csatnit készítettünk a paprika és cukkini pakorákhoz:) Minden jógatáborban a pakora a legnagyobb siker, ez idén sem volt máshogyan:)  Pakora receptéjét itt találod. A sárgabarackos-mazsolás  csatni  hozzávalói 1 kg sárgabarack 2 ek. ghí (vegán változatban kókuszzsír) 3 ek. citromlé 1 dl víz 1 kis fahájrúd 1/­­2 tk. kalinji (fekete hagymamag) 1/­­2 ek finomra reszelt gyömbér 85 g mazsola 1/­­4 tk. só 1/­­8 tk. szárított, tört chili ha édesszájú vagy akkor 75 g teljes értékű barna nádcukor Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A barackot alaposan mosd meg, magozd ki és vágd vékony szeletekre.  A ghít vagy olajat közepes lángon hevítsd fel. A forró zsiradékban tedd bele a fahéjrudat, kalinjit, gyömbért és a chilit. Picit pirítsd meg ( fél perc kb) add hozzá a többi alapanyagot és forrald fel. Majd mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzd, míg sűrű, fényes, mázas nem lesz. kb 30 perc Fogyaszthatod pakorával vagy bármilyen étel mellé.  Melegen vagy hidegen tálalhatod, hűben tárolható néhány napig. Jó étvágyat kívánok:) szeretettel: Kati

Zöldséglepénnyel és luxusszósszal csábítják a vegákat

2019. július 27. Hírek 

Leteszteltük a gyorséttermek vegetáriánus hamburgereit, és már megint mi, magyarok vagyunk a legjobbak a felhozatalban.

Ráérős hétvégi reggelik, avagy finomságok egy brunchra – 3 recept! (laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2019. július 24. Zizi kalandjai 

Ki szeret bruncholni? Tegye fel a kezét! Tudjátok, hogy a brunch szó miből ered? Az angol BReakfast és lUNCH szavakból jött létre és a jelentése: késői reggeli, korai ebéd, szóval amolyan hosszan elnyújtott reggeli, ami már akár ebéd is lehetne. A vegán étrendet követve sok olyan étellel találkozunk, amely alkalmas bruncholásra. Többnyire sós ételeket tálalnak fel egy brunch során... Source

Jó hír a vegánoknak: végre sikerült hal ízű műhalat készíteni

2019. július 23. Hírek 

A vegán ételek piacán eddig viszonylag kevés felhozatal volt a hal ízű, de halat nem tartalmaételekből, a jövőben azonban ez változhat.

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!