összes Vegetáriánus receptek - Punk In The Kitchen

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás



Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

Fenyőméz

Több lesz a húsmentes recept a holland élelmiszermárkák csomagolásán

Zöldséges csicseriborsó lepény: a tökéletes gluténmentes sós reggeli










Punk In The Kitchen receptek

Zöldséges édesburgonyalepény

2013. február 6. Punk In The Kitchen 

Zöldséges édesburgonyalepény Még él a blog! A mai recept alapanyaga az édesburgonya, avagy batáta. A neten elolvashatjuk, hogy milyen egészséges, satöbbi. Az elkészítés pofonegyszerű, a receptet innenloptam. Zöldséges édesburgonyalepény Hozzávalók: 1 nagy édesburgonya tetszőleges maradék zöldségek 1 hagyma só, vegeta vagy egyéb fűszerek olaj liszt, burgonyaliszt Idő: mondjuk egy óra, hallgassuk meg párszor az új PFAremekművet! Az édesburgonyát megpucoltam, felkarikáztam és vegetás vízbe dobtam. Melléhajítottam a maradék zöldségeket, amik voltak itthon (karalábé, fehérrépa, kevés káposzta), majd jól megfőztem az egészet. Egy hagymát megpucoltam, felkockáztam, olajon megpirítottam, majd erre ment a feldarabolt megfőtt zöldség és a batáta, amit nem kell darabolni mert szépen szétf?. Az egészet összekavartam, raktam hozzá kevés szójaszószt, vegetát, t. Hogy formázható legyen a cucc, raktam bele lisztet meg burgonyalisztet. Eleinte elég puha volt, de végül sikerült egy egész jó állagú valamit elérni. Olajos serpeny?be kanálnyi adagokat pakoltam, igyekeztem kilapítani és így mindkét oldalt megsütni. Kicsit szétesnek a darabok, meg odaég, de az eredmény egész jóízű. Egy próbát megér, hajrá!

Fjällräven Polar

2012. november 19. Punk In The Kitchen 

Lesz jövőre egy ilyen túra, a sarkkörön túl: Fjällräven Polar Trailer 2013 from Fjällräven on Vimeo.Ahhoz hogy bekerüljünk, minél több szavazatra van szükségünk. Nézd meg a videónkat és szavazz ránk, hogy a magyar színeket képviselhessük! Csak egy facebook account kell hozzá és két perc. (Van, hogy többször kell a VOTE gombra nyomni a sikeres szavazathoz!) Az oldalunk: http:/­/­tinyurl.com/­a48vuqw Köszönjük!

Mángold

2012. augusztus 6. Punk In The Kitchen 

Ez most nem egy rendes post, csak a mángoldot akarom dicsérni. Vettem egy köteggel a bevándorlók boltjában és kb. égész hétvégén ezt ettük. Egészséges, finom, stb., érdemes Google segítségével utánaolvasni. Nálunk ez meg ez lett belőle (levél és szár külön használható), egyik se vegan de simán veganosíthatók. Ha már itt alig jelenik meg recept, olvassátok a Mindennapi ételeink blogot, mert király!

Ara?itas, avagy röszti banánból

2012. május 26. Punk In The Kitchen 

Ara?itas, avagy röszti banánból Ara?itas, avagy röszti banánból A bevándorlók boltjában vettem két szép főzőbanánt, bár még nem tudtam, mit kezdek velük. Magyar receptet szinte egyáltalán nem találtam sütőbanán kulcsszóval, szóval a nemzetközi platano és plantain szavakra kerestem. Mint most kiderült, főzőbanán a neve, nem sütőbanán, így már van pár találat. Kis keresés után az ara?itas mellett döntöttünk, ez lényegében azonos a magyar rösztivel, csak nem krumpliból van. Pókocskákat jelent a neve, mert kilógnak a lábai sütés után. Ara?itas Hozzávalók: két szép zöld főzőbanán, avagy platano 6-8 gerezd fokhagyma só, bors olaj Idő: szánjunk rá egy órát, hallgassuk meg a Fake Shakes demót főzés közben Az elkészítés pontosan követhető ezen a szájbarágós videón, de én is leírom. A pucolás eltér a megszokottól, a banánok két végét levágtuk, majd az éleinél végig bevágtuk őket. Így leszedhető a vastag héj. Az egészet lereszeltük, majd 10 percre jó s vízbe áztattuk. Áztatás után leszűrtük és minden vizet kinyomtunk belőle, papírtörlő használata ajánlott. Az eredményt összekevertük préselt fokhagymával, val, borssal, majd lapos kis pókokat készítettünk. Olajban megsütöttük, majd mártogatós csípős szósszal (paradicsom, szójaszósz, csípős szósz, só, cukor) megettük.

Vegan kakaós mangós piskóta

2011. december 22. Punk In The Kitchen 

Vegan kakaós mangós piskótaVolt itthon egy csomag egy éve lejárt cukrozott mangó, kellett már kezdeni vele valamit. Google a vegan piskóta szavakra kidobott pár receptet, ezt és ezt használtam kicsit kombinálva, nekem nagyon bejött az eredény! Hozzávalók: 25 dkg liszt (én fehér és teljes kiőrlésű rozsliszt keverékét használtam) 2,5 dl szójatej 10 dkg barnacukor (én nádcukrot használtam, valszeg ha nem barna, az se gáz) pár löttyintésnyi citromlé egy pakk vaníliás cukor egy pakk sütőpor egy kanál szódabikarbóna kb. 1 dl olaj (ezt is csak löttyintettem szóval fene tudja, mennyi) darabolt szárított gyümölcs (esetünkben mangó, ez persze elhagyható) jó sok kakaópor (addig szórtam, amíg szép csokis színe nem lett) Idő: max. 3/­­4 óra, szóval hallgassük meg Toh Kay (Tomas Kalnoky) akusztikus Streetlight Manifesto számait! A szójatejbe szórtam a cukrokat, beleöntöttem a citromlét, az olajat, kavargattam, majd egy másik tálban összekavartam a liszteket, a sütőport, szódabikarbónát, kakaóport. A lés cuccba belekavartam a poros cuccot, kavargattam, majd a végén a szárított gyümölcsöt is beleszórtam. A masszát sütőpapírral bélelt kis tepsibe dobtam, majd kb. 20 percig 180 fokon sütöttem. Érdemes késsel/­­tűvel nézni, hogy átsült-e már. A kész piskótát lehet enni magában vagy esetleg lekvárral megkenni a közepét. Ügyesebbek tortát is csinálhatnak belőle.

Káposztás burrito

2011. december 21. Punk In The Kitchen 

Káposztás burritoMa két éves a blog, szóval erőt vettem magamon és főztem valami újat, amit postolni is lehet. A recept részben szokás szerint a NoSalty-ról jött, rakott lilakáposztáról olvastam, de mivel volt otthon tortilla (féláron még kifizethető), kicsit megkavartam az eredeti receptet. Káposztás burrito Hozzávalók: egy pakk tortilla, ez nekem 8 darab volt (gondolom lehet házilag is csinálni) egy kisebb fej lilakáposzta (egyesek szerint vöröskáposzta) egy hagyma néhány gerezd fokhagyma fél zsák szójagranulátum (továbbra is Haas hívő vagyok) egy-két alma egy marék rizs kevés balzsamecet, esetleg vörösbor, szójaszósz kevés cukor olaj fűszerek (só, bors, paprika, vegeta, kömény, tárkony, bazsalikom, chili, vagy ami tetszik) Idő: számoljunk egy órával és hallgassuk meg főzés közben az új Liberal Youth lemezt! A káposztáról leszedtem a külső leveleket, majd igyekeztem kis darabokra vágni. A cuccot beztam és félreraktam. Felkockáztam a hagyma felét és olajra dobtam. Ezen lehet cukrot karamellizálni, majd jöhet a káposzta kevés vízzel. Mindenfélével fűszereztem, amiről a neten olvastam, pl. balzsamecet, vörösbor, szójaszósz, bors, chili, kömény, meg két almát is belekockáztam. Ezt addig főztem, amíg szimpi nem lett. A hagyma másik felét és a fokhagymát egy másik edényben olajon pirítottam, majd a tűzről lehúzva szórtam rá kevés paprikát. A pörköltalapra pakoltam a vegetás vízbe áztatott és kinyomkodott szóját, igyekeztem kicsit odapirítani meg egy kicsit meg is főzni. Raktam bele tárkonyt, bazsalikomot meg chilit, de lehetett volna mást is mert nem lett tökéletes így. Ja meg persze t, borsot is. Öntöttem rá még vizet és beleszórtam a megmosott rizst. Addig főztem, amíg oda nem égett. A kétfajta a tölteléket a tortilla-ba csomagoltam, így lett belőle burrito. Üvegtálba pakoltam a csomagokat és pár percig sütöttem alul-felül. Egész jó lett.

Vendégblogger - Tofu fasírt

2011. augusztus 14. Punk In The Kitchen 

Vendégblogger - Tofu fasírtA mai cikket Viktor küldte be: Az igazi férfi nem tányérról eszik. Az igazi férfi csontról eszi le a húst, miközben egy kitámasztott Yamaha motoron ül egy minimum negyedik emelet feletti panellakásban, miközben azt bámulja, hogy minimum két szexi pipi a nagyszobája egyik bőr kanapéján egymással smárol. Sajnos én nem vagyok igazi férfi, és a barátaim nagy része sem az. Ezért nem csak, hogy nem ezen a módon étkeznek, de még húst sem esznek és csontot sem fogtak évek óta. Nagyanyám szerint isten azért teremtette az állatokat, hogy mi megegyük őket, amelyiket meg nem mi esszük meg, az egye meg a rossz embereket. De a világ szerencsére még nem az a hely ahol egy 91 éves, bigott néninek van igaza. Ezért tényleg sokkal jobb ízűen lehet vegetáriánus ételeket enni, mert megvan az a jó érzés bennünk táplálkozás közben, hogy semmi sem halt meg csupán azért, hogy mi jól lakjunk. Legfeljebb a szója ültetvényen melózó parasztokkal bánnak rosszul, és a tofu csomagoló gyárban a műszakvezető lehet csapkodja a csomagoló hölgyek seggét. De ez belefér még, nem? Szóval itt van a tofu fasírtom. Fasírtot azért jó csinálni, mert általában egy jó ételbe maximum 3-4 íz kell, a fasírtba viszont minden szart bele lehet hajigálni és attól csak jobb lesz. Így a fűszerek és egyéb alapanyagok tetszés szerint variálhatók. Nagyjából olyan, mint a punk. Ha kerek alakú, és olajban sült akkor még jól vagyunk, tök mindegy mi is van benne a közepében. Dolgok az enyémben: Egy kocka tofu (ez speciel metélő hagymás volt, de persze ez semmit sem jelent, ugyan úgy nincs alapból íze) 2 fej hagyma 1 fej fokhagyma Só, bors, koriander por, cayenne por, fahéj, kömény Egy csokor petrezselyem Mazsola Parmezán Kenyér 3 tojás Kenyérmorzsa Elkészítési idő: olyan egy óra, de ez csalóka, mert a hétvégén szétbasztam magam, és lendületből sikerült egy beton dombon bukfenceznem, így nagyjából csak egy jó kézzel tovább tartott megcsinálni. Meg a koncentrációs készségem se valami erős, ha amúgy senki sem sürget. Így néha eltűnök tíz percre a konyhából és valami teljesen mással foglalkozom. Mint például a kapitalista rendszert döntögetem. Például. Amit hallgattam közben: Előkészítés: Comet Gain - Howl Of The Lonely Crowd Sütés: (Young) Pioneers - First Virginia Volunteers Plow United - Narcolepsey Kezdésnek felkockáztam a tofut és elkezdtem szétnyomogatni, olyan darált hús állagúra. Közben azon morfondíroztam, hogy kár, hogy nincs a háznál valami retardált kisgyerek, aki ezt szívesebben megtenné helyettem. Valahogy úgy ahogy anyám tartott engem ilyen bio-robot gépnek amíg még kicsike voltam. Valahol azért szomorú, hogy majdnem minden, ami kisgyerekkoromban a legjobb szórakozás volt a világon, mint dolgokat nyomogatni, vagy bevásárló kocsit tolni egy hipermarketben, kapucsengőzni, anyám helyett ikszelni a szavazó lapon, országgyűlési választásokkor, mára már csak szörnyű teher lett. Azért egy idő után egész belejöttem. Nácik fejét képzeltem, az árjásan fehér kockák helyébe. Eközben a kenyér már vízben ázott. Vannak, akik levágják a héjját, ennek a kenyérnek nem volt olyan vastag, hogy zavarna, és vannak, akik tejben áztatják víz helyett, de ha már tojást használok, akkor elég az állatfarm egy szereplőjét basztatni csak. Tofu után kockázom a hagymát, több-kevesebb sikerrel. Tippem a sírás ellen, hogy ne legyünk kibaszott picsák, akik mindentől besírnak. Képzeljük magunkat a yamahára vagy inkább üvöltsünk közben. Aztán leforgácsolom a sajtot, jönnek a fűszerek (só, bors, cayenne, fahéj, koriander, kömény) a fokhagymát borotvapenge és szabad egy óra híján egy bárddal aprítom, a mazsolát durvára vágom - igen fúj mazsola a fasírtban, abba bele se gondoljunk, hogy tofuból készül az egész -. A petrezselymet pedig, tudom is én, jó apróra. Kenyeret vízből kivéve kinyomkodom. Ezt érdemes jó alaposan megtenni, mert többek között, ha túl sok víz marad benne, ami aztán a forró olajba kerül, elkezd az egész pattogni, amit szar takarítani, vagy jegelni a bőrünket, ha ránk is jut a fröcsögésből. A kenyeret apróra széttépkedem, hogy egy fasírtnak se legyen a közepén egy fél kilós gombóc. Amikor megvagyok ezzel az egésszel, homogénre keverem az alapanyagokat, nagyanyám hagyományait követve a két puszta kezemmel. Eközben jövök rá, hogy kevés a kötő anyag és az előzetesen betervezett kettő tojás mellé kell egy harmadik áldozat is. Bele ütöm, sajnos nem egy kézzel, mint ahogy megboldogult Darby Crash csinálta, és ragad is már minden. Miután úgy tűnik, minden elrendeződött igazságosan, kicsit hagyom állni. Bár fogalmam sincs, hogy ez kell e neki, de érezze a törődést. Mert ha ez az egész nem a szeretetről szólna, akkor ehetnék protein port is, vízben oldva vitaminokkal. Utána bő olajat hevítek, aminek a lángját felforrósodás után visszaveszem alacsonyra. Közben egy tányérra kiöntök kenyérmorzsát, azaz prézlit, és a meggyurmázott gombócokat belehempergetem. Amíg forr az olaj csinálok, négyet ötöt, és bele is teszek egy teszt darabot. Persze ha igazi férfi lennék beleköpnék az olajba, hogy sistereg e, de ez basszus kibaszott undorító lenne. És az ülve pisiléstől még mindig távol vagyok így is. Amikor beleteszem a fasírtokat a forró olajba, egy kanállal merek az olajból és a szabadban lévő felüket locsolgatom vele. Ha nagyon ráérünk ezt folyamatosan csinálhatjuk. Hogy gyorsabban süljenek, és ne egy totálisan nyers oldalt fordítsak bele majd a forró olajba. Ettől nem is nyílnak szét annyira, azért persze szétnyílnak és minden egyes kihullott hagyma darab, vagy kifolyó sajt a legjobb falat, amiről le kell mondanom. Vannak, akik csak barnulásig sütik olajban aztán a sütőbe teszik még húsz percre. Jó nekik. Nekem ez is elég, úgyis kibaszott tapló nyelvem van, mióta az orrom félévente deformálódik, és tényleg nem érzek már egyáltalán semmilyen szagot se. Hogy mennyi ideig kell sütni a fasírtokat? Hát fogalmam sincs. Amíg jó mély barna, de nem szenes lesz a külső, panírozott részük. Azért jó alacsony lángon sütni, mert így nem az van, hogy a külseje szénné ég belül meg még nyers minden. Bár a tofut nyersen is meg lehet enni, ezért olyan nagy baj így sem úgy sem lehet. Csak nem lesz olyan finom. A legjobb ha ki kiveszünk egyet, és kóstolgatjuk. Persze nem árt, ha a gombócok nagyjából ugyan akkorák, így egyenletesen is sülnek meg. Én szeretem a nagyobbakat, mert akkor biztos jut minden ízből, bele a számba. Amint készen vannak, papír szalvétára teszem őket, hogy a plusz olaj lecsöpögjön róluk, várok egy kicsit, hogy kihűljenek aztán mindenféle formában nekik esek. Mehet szendvicsbe, vagy bármilyen körettel. Csak önmagában, öntetekkel, krémekkel. Dobálhatjuk velük a járókelő yuppikat, rendőröket. Adhatunk belőle a barátainknak, vagy az ellenségeinknek, hogy rájöjjenek, ők is lehetnének végre egy kicsit jobb fejek másokkal. Meg tömhetjük a csajunkba, hogy olyan dagadt legyen, hogy rajtunk kívül senkinek se kelljen majd. Hű ez szexista volt? Na mindegy, ez egy recept, így a látens homoszexualitásommal remélem egyensúlyoztam. Azért itt egy kép egy kis tojásos agyvelőről.

Gorilla

2011. június 25. Punk In The Kitchen 

Ma nyit a Gorilla büfé! Vegan és vegetáriánus kaja, punk hozzáállás! Éljen! Holnap beszámolok az élményeimről.

Mit kenjek a kenyérre? 16. - Medvehagyma pesto

2011. április 21. Punk In The Kitchen 

Mit kenjek a kenyérre? 16. - Medvehagyma pestoA mai recept igazán egyszerű, kb. egy hete készült a dolog. Alapanyag még beszerezhető piacokon, ha olcbban akarod megoldani, irány az erdő! A Gerecse például tele van medvehagymával. Mit kenjek a kenyérre? 16. - Medvehagyma pesto Hozzávalók: medvehagyma olivaolaj magvak (pl. dió, fenyőmag) fűszerek (só, bors, stb.) Idő: attól függ, mennyi medvehagymád van. Zenei aláfestésnek ajánlom az új Victims albumot. Elég egyszerű a dolog, az alapanyagokat össze kell turmixolni, aztán kész. Nekem most egy időre elegem van a medvehagymából, de pár hét múlva már király lesz kenyérre kenni. Aki akar, rakhat bele parmezánt is, akkor igazi pesto lesz belőle.

Spenótos galuska

2011. február 19. Punk In The Kitchen 

Spenótos galuskaÍrtam már korábban vegan galuskáról, ez kb. annyiban különbözik a korábbitól, hogy raktam bele spenótot is. Magában is elég jó, de gombapörkölttel még jobb. Spenótos galuska Hozzávalók: negyed kiló spenót 1 krumpli liszt néhágy gerezd fokhagyma olaj, olivaolaj só, bors Idő: elég macerás a dolog, szóval számoljunk egy órával és készítsük be a From The Depth új split albumát a lejátszóba! A spenótot megmostam, a szárait letépegettem, majd apróra felvágtam. Felmelegített olajra tört fokhagymát dobtam, majd megfonnyasztottam rajta a spenótot, raktam bele t, borsot. A krumplit megfőztem, megpucoltam, összetörtem, majd vizet, a spenótot és lisztet hozzáadva elkészítettem a tésztát. Ezt is érdemes zni, én egy kevés yofut is raktam bele, mert volt itthon. Kanállal szaggattam az eredményt forró vízbe, a kiszedett galuskákat olivaolajba pakoltam.

Brokkolis tészta és brokkolikrém

2011. január 30. Punk In The Kitchen 

Brokkolis tészta és brokkolikrémEz a századik bejegyzés, éljen! A múlt hét végén brokkolis cuccokat csináltunk. A fotó nem túl gusztusos, de a kaja jó volt. A két receptre együtt elég egy óra, a hozzávaló zene elég egyértelmű, az új Social Distortion most kötelező. Brokkolis tészta Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű brokkoli virága egy hagyma néhány gerezd fokhagyma egy dl szójatejszín egy kanál liszt akármilyen durumtészta fűszerek (só, bors, fehérbors, szerecsendió) Elég egyszerű a dolog, a brokkoli virágait levagdostuk, jól megmostuk, majd az olajon párolt hagymára dobtuk. Mehet bele fokhagyma, só, bors, fehérbors, szerecsendió és persze víz, hogy megfőjön a cucc. Nem kell neki sok idő. Raktunk bele kevés lisztet, hogy sűrűbb legyen az egész és kevés szójatejszínt öntöttünk még hozzá. Durumtésztával király. Mit kenjek a kenyérre? 14. - Brokkolikrém Hozzávalók tetszőleges mennyiségű brokkoli lába egy hagyma néhány gerezd fokhagyma citromlé olivaolaj fűszerek (só, bors, chili) A brokkoli lábából krém lett, a korábbi krémreceptekhez hasonlóan. A lábakat mosás után pucolni kell, ha nagyon kemények, aztán feldarabolni. Hagyma és fokhagyma az olajra, aztán a brokkoli és kevés víz. Fűszernek só, bors, chili, esetleg egyéb is. Amikor megfőtt a cucc és a víz nagy része is elfőtt, mehet a turmixolás (érdemes megvárni, amíg kicsit kihűl). A pépbe szokás szerint kevertem olivaolajat és most egy kis citromlé is került bele.

Rakott káposzta

2011. január 5. Punk In The Kitchen 

Rakott káposztaMa egy fél fej maradék lilakáposztát kellett elhasználnom, ezért készült rakott káposzta. A receptnek semmi köze a hagyományos, savanyúkáposztát felhasználó verzióhoz, igazából fejből és pár netes recept alapján készült, semmi trükk nincs benne. Hasonlít a dolog egy korábbi rakott tök verzióhoz. Rakott káposzta ott a bringám a háttérben! Hozzávalók: fél fej káposzta 3-4 krumpli egy csomag szójagranulátum (pl. Haas) egy fej hagyma néhány gerezd fokhagyma marék rizs olaj fűszerek (só, bors, pirospaprika, vegeta, chilipor, stb.) Idő: egy óra bizos kell rá, plusz a sütés, zenei ajánlatom a főzéshez ma a Random Chords első EP-je, a myspace-ükön hallgatható, de CD-n még jobb. A krumplikat megfőztem, megpucoltam. A káposztát levelekre bontottam, s vízben félpuhára főztem. A hagymát felvágtam, olajban pirítottam, rádobtam a fokhagymát, majd tűzről lehúzva a pirospaprikát. A vegetás vízbe áztatott szója következett, igyekeztem elfőzni a vizet és kicsit megpirítani. Fűszereztem (só, bors, chili, tetszőleges egyéb), majd amikor már ízre jó volt, hozzákevertem a korábban megfőzött rizst. Ha kész vannak a hozzávalók, csak rétegezni kell. Nálam így nézett ki: olajozott tepsibe krumpli, szójás cucc, káposzta, szójás cucc, káposzta, krumpli. Aki akar, még tehet valamit a tetejére, nekem most nem volt semmi.

Spenótos tofuval töltött gombafejek

2010. december 21. Punk In The Kitchen 

Spenótos tofuval töltött gombafejekMa egyéves a blog, éljen! Ma kisérleteztem egy kicsit, az alaprecept a Chili és vaníliáról származik, de a töltelék már saját fejlesztés. Spenótos tofuval töltött gombafejek Hozzávalók: néhány nagyobb gomba fél kg. spenótlevél egy tömb füstölt tofu néhány gerezd fokhagyma egy kis fej lilahagyma sörélesztőpehely (opcionális) fél pakk petrezselyem olaj fűszerek (só, bors, stb.) Idő: másfél órával számolhatunk, mert a spenóttal sokat kell vacakolni. Hallgassunk hozzá Transplants-t! A spenótot vízbe pakoltam, egyesével letépkedtem a szárait, majd a leveleket még egyszer lemostam. Az eredményt kisebb darabokra vágtam, majd olajon kezdtem párolni, ztam, borsoztam. Szórtam bele apróra vágott fokhagymát. Amikor már szép spenótállaga lett, beledobáltam a kockákra vágott tofut és az egészet kavargattam még egy ideig. Hagytam kihűlni, majd raktam még bele felkockázott lilahagymát és felvágott petrezselymet. A tofukat villával összetörtem, az egészet igyekeztem minél jobban összekeverni. Ez lesz a töltelék. A gombákat megpucoltam, megmostam, a szárakat kivágtam és félreraktam (ezekből gombás kukoricakrém készül épp). A gombafejeket olivaolajjal megkentem, ztam, borsoztam, majd belepakoltam kézzel a tölteléket, igyekeztem minél púposabbra csinálni, így is sok töltelék maradt (ebből holnapra még csinálok valami rakott cuccot krumplival). A megtöltött gombákat tepsibe pakoltam, megszórtam sörélesztőpehellyel sajt helyett, aztán megsütöttem. 10-20 perc kell neki. A köret a fotón látható tök menő keverékből készült.

Padlizsános póréhagymás tekercs

2010. december 17. Punk In The Kitchen 

Padlizsános póréhagymás tekercsMa végre voltam piacon, szóval jönnek az új receptek gyakrabban. Ma egy ezer éve elmentett receptet használtam fel a Vegánságok blogról. A tekercs tartalma más, mint a linkelt oldalon, a többi ugyanaz. Sárgaborsófőzelék volt hozzá, mert az király. Padlizsános póréhagymás tekercs nem épp olyan, mint az eredeti Hozzávalók: Tészta: 300 g liszt (ebből 200 g tk tönkölyliszt és 100 g finomliszt) 0,5 dl olaj kb. 3 dl víz 1 kávéskanál szódabikarbónaTöltelék 1 kis padlizsán 1 kis póréhagyma 1 kis fej hagyma pár gerezd fokhagyma egy csomag retek levele (opcionális) olaj fűszerek (só, bors, amit akarsz) Idő: sütéssel együtt kb. egy óra, régi klasszikust hallgattam főzés közben, Distillers - Coral Fang. A töltelékkel kezdtem, a padlizsánt szokás szerint felkarikáztam, megztam, kicsit állni hagytam, majd lemostam a levét. Kis kockákra vágtam. A póréhagymát és a fokhagymát feldaraboltam. A hagymát felkockáztam, olajon megpirítottam, majd beledobtam a többi cuccot. Megztam, borsoztam, szórtam bele találomra fűszereket, amik szimpatikusak voltak és kis víz hozzáadásával pároltam. Vágtam bele reteklevelet is főni, mert tanultam, hogy finom, aztán az eredményt félreraktam. A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd a fent linkelt oldal leírása alapján téglalapokat készítettem és a tölteléket belepakoltam. Az egyik tészta túl vékony, a másik túl vastag lett, szóval még lehet gyakorolni. A rudakat darabokra vágtam és tepsibe pakoltam, kb. fél órát sütöttem. A formázás nem lett a legjobb, de az eredmény ehető. A maradék töltelékből padlizsánkrém lett. minden póréhagyma ilyen belül?

Bableves

2010. december 5. Punk In The Kitchen 

BablevesA téli időre való tekintettel a mai menü babgulyás volt. Forraltbort ittunk előtte, erről külön bejegyzés várható Nórától. Az alapanyagokat piacon szereztem be, mert úgy az igazi. Bableves Hozzávalók: néhány sárgarépa néhány fehérrépa egy zeller egy nagyobb és egy kisebb vöröshagyma néhány gerezd fokhagyma két marék bab egy leveskocka (opcionális) egy csomag szójakocka petrezselyem, zellerlevél kevés liszt kevés ecet olaj fűszerek (só, bors, pirospaprika, babérlevél, köménymag, chili, vegeta, gulyáskrém, stb.) Idő: legalább egy óra, ajánlom hozzá a Peter and the Test Tube Babies legparasztabb albumát, a Loud Blaring Punk Rock LP-t. A szójakockákat vegetás vízbe, a babot mosás után tiszta vízbe áztattuk pár órára. A nagyobb hagymát felkockázva olajon megpirítottuk, tűzről lehúzva ztuk és jó sok paprikát szórtunk rá. Tört fokhagymával ízesítettük. Mehet vissza a tűzre a szójával, ebből lehet pörköltet csinálni, majd jöhet a bab vízzel. A zöldségeket megpucoltuk és feldaraboltuk, majd a már forró leveshez öntöttük. A különböző hozzávalók főzési idejével érdemes számolni, bár egyik se tud nagyon szétfőni. Jöhet a fűszerezés ízlés szerint, raktunk bele babérlevelet, köménymagot, egy leveskockát (tudom, csalás), chilipaprikát, gulyáskrémet. Ez főhet jódarabig, a végén kell rántást rakni bele. Kevés olajon a kis hagymát és egy gerezd fokhagymát pirítottunk, majd tűzről lehúzva paprikát és borsot szórtunk bele. Liszttel összekevertük, kicsit pirítottuk, majd a csomósodást elkerülendő kevés levessel higítottuk. Az eredményt a fazékba öntöttük. Ez után már csak várni kell, hogy minden puhára főjön, korrektív fűszerezés még lehetséges. Kenyérrel finom, kevés eccettel érdemes ízesíteni. Van, aki rak bele krumplit vagy csipetkét, de mi most nem.

Vendégblogger - Sült-lecsós Tofu

2010. november 27. Punk In The Kitchen 

Vendégblogger - Sült-lecsós TofuA mai receptet Cinci és Mező küldte. Sült-lecs Tofu Hozzávalók: - 1 közepes fej vöröshagyma - 5 db paprika - 4 db paradicsom - 300 g natúr tofu - só - bors - 1 csapott mokkáskanál gyömbér vagy fele ennyi friss reszelt gyömbér - csili ízlés szerint - olaj Zeneajánlat nem érkezett a cikkhez, szóval itt egy fasza Wizo album, ezt hallgassuk főzés közben! Serpenyőben vagy wokban kevés olajon megpirítjuk a tofut, majd egy tányérra öntjük. Ezután ugyanabban a serpenyőben vagy wokban megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, kis pirítás után a paradicsomot, és magas lángon sütjük. Mikor elkezd levet ereszteni, levesszük a lángot és lefedjük. Mikor kiereszti a levét, hozzátesszük a tofut, egyszer összerottyantjuk, míg a tofu pirosas nem lesz. Ha kész, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel és apróra vágott újhagymával vagy snidlinggel. Tetszés szerint magában, rizzsel vagy tésztával is tálalhatjuk.

Kamu kínai csípős leves

2012. április 1. Punk In The Kitchen 

Kamu kínai csípős levesA net tele van kínai csípős leves receptekkel, mindegyikben tök más összetevők vannak. Ez most a saját verziónk, annyi csalás mindenképp van benne, hogy keményítő helyett kevés krumplit raktunk bele, ráadásul az íze se olyan, mint egy igazi kínai levesnek, de finom. Akinek van bátorsága, próbálja ki! Hozzávalók (tetszés szerint módosítható): egy fej hagyma kevés olaj néhany gerezd fokhagyma tetszés szerint erőspaprika kb. egy deci szójaszósz egy-két krumpli néhány sárgarépa kevés káposztalevél egy konzerv bambuszrügy egy csomag cukorborsó héjában egy póréhagyma kevés gyömbér két leveskocka kevés ecet (nekünk balzsamecet volt csak) egy csomag üvegtészta A receptek az elkészítésben is eltérnek, sokszor egy leves alappal kezdenek és abba szórják a zöldséget, mi inkább olajon pároltunk szokás szerint. Forró olajba dobtuk a kockázott hagymát, majd a paszírozott fokhagymát is hozzáadtuk. Nem ztunk mert a további összetevők sak lesznek. A répát apró csíkokra vágva adtuk hozzá, majd karikázott póréhagymát, nagyon kicsire kockázott krumplit keményítő helyett, csíkokra vágott káposztaleveleket, a bambuszt és a kis héjas borsókat. Ez utóbbi nem biztos, hogy illik a képbe, de nem rossz. Beletörtünk egy kicsi de erős szárított paprikát, reszeltünk bele kevés gyömbért és felöntöttuk az egészet hideg vízzel. Mehet bele két leveskocka, szójaszósz, ecet, aztán főjön, ameddig akarjuk. Figyeltünk rá, hogy a zöldségek ne főjenek szét teljesen, legyen inkább ropogós minden. Az üvetésztát külön forró vízben áztattuk 10 percet, majd a leveshez adtuk. Egész ehető az eredmény de nem biztos, hogy mindenkinek tetszene.

Mit kenjek a kenyérre? 17. - Gombakrém

2011. december 22. Punk In The Kitchen 

Ez rövid lesz, mert egy az egyben referálok egy másik receptre. Az itt leírtak szerint készül a gombakrém és nagyon fasza, ajánlom mindenkinek. Hogy nehogy zene nélkül maradjunk, ajánlom hozzá az NDP/­­PFA split PFA oldalát, az Oar című számot. Megvehető a pénteki próbatermes bulin, jöjjön minden punker! Ha minden igaz, a következő postban süti lesz.

Vegan lasagne

2011. november 19. Punk In The Kitchen 

Vegan lasagneEzt már vagy egy hónapja csináltuk, nem igazán volt idő postolni, remélhetőleg mindenre jól emlékszünk. Egy NoSalty recept volt az alap, lasagne classico. Hozzávalók: piros szószhoz: 1 kg paradicsom (vagy paradicsomszósz) 3 fokhagyma friss bazsalikom oregano rozmaring só, bors paprika fél hagyma egy csomag szójagranulátum olaj fehér szószhoz: szójatej olaj fél hagyma szerecsendió fehérbors bors liszt plusz persze a durum lasagnetészta Idő: számolj egy órával és hallgasd meg az új Téveszme lemezt főzés közben! A paradicsomokat természetesen nem pucoltuk meg, ahogy a nosalty írja, hanem feldarabolva olajra dobtuk a fokhagymával és a fent felsorolt fűszerekkel és főztük egy kicsit. Raktunk bele paprikát is. Az eredményt leturmixoltuk botmixerrel. A beáztatott és kinyomogatott szóját olajon hagymával megpirítottuk, majd a paradicsomos szószba dobtuk és tovább főztük. Ezzel kész is a piros szósz. A fehér szósz is olajon pirított hagymával kezdődik, aztán erre mehet a liszt pirulni. Ehhez adtuk fokozatosan a szerecsendióval, borssal és fehérborrsal melegített tejet. Addig kell főzni, amíg jó nem lesz az állaga. Olajos üvegtálba mehetnek a rétegek, tészta, fehér-, piros szósz felváltva. A tetejére fehér és piros szósz keverékét raktuk sajt helyett, aztán mehet a sütőbe. Addig sült, amíg szép nem lett.

Zöldséges rakott kelkáposzta

2011. július 26. Punk In The Kitchen 

Zöldséges rakott kelkáposztaA lentit lassan egy hónapja írtam, de nem jutottam el a postolásig. Nem igazi rakott kel, de nekem így sikerült. A Gorillában már háromszor zabáltuk tele magunkat de a fotózás mindig elmaradt, előbb elfogyott a kaja. Mindenkinek ajánlott. Zöldséges rakott kelkáposzta Hozzávalók: egy fej kelkáposzta 3 répa egy kis fej karalábé (vagy ahogy a piacon hívják, ,,vajkarcsi) egy fej hagyma néhány gerezd fokhagyma fél zacskó szójagranulátum egy dobozo szója joghurt egy marék rizs olaj fűszerek (só, bors, paprika, majoranna, erőspaprika, vegeta, tb.) Idő: sütéssel együtt bő másfél óra legalább, hallgassuk meg az Against Me! új lemezét, amin valójában régi számok vannak A szóját vegetás vízbe áztattam. A hagymát kockákra vágva olajon megpirítottam, hozzátörtem a fokhagymákat, a tűzről lehúzva szórtam rá pirospaprikát, majd rádobtam a szóját lével együtt. Szórtam bele mindenféle fűszereket, amiket szimpatikusnak találtam. A répákat megpucoltam és felkarikáztam, a karalábét kockáztam. Pár perc főzés után a szójára dobtam a répát, majd amikor az félig megfőtt, a karalábét is. A rizst elvileg külön rétegben kell pakolni de erre nem volt energiám, szóval a szójás cuccba szórtam mosás után. Néhány kóstolás után kiderül, mikor jó már a töltelék. A káposzta nagyobb külső leveleit s vízben megfőztem, majd olajozott üvegtálba pakoltam. Erre jöhet a töltelék, majd levelek, majd megint töltelék és a tetejére káposzta. Kentem rá szójajoghurtot, törtem rá borsot, majd a sütőbe dobtam jó egy órára. Az eredmény egész jó lett.

Csalános poréhagymás spenót

2011. május 15. Punk In The Kitchen 

Csalános poréhagymás spenótSzombaton a Balatonon nagyon szép csalánerdőt találtunk, szóval szedtünk egy zsáknyit. Kipróbáltuk a csalánteát, ami ízre nem nagy szám, de nagyon egészséges. A többit friss spenóttal és póréhagyma zöld részével kavartuk össze. Csalános poréhagymás spenót Hozzávalók: fél kiló spenót pár marék csalánlevél egy póréhagyma néhány gerezd fokhagyma egy dl szójatej (opcionális) egy csomag tészta (durum vagy esetünkben tönköly) olaj fűszerek (só, bors, szerecsendió, fehérbors, stb.) Idő: a csalánnal el kell szórakozni, szóval úgy 3/­­4 óra. Zene helyett most kivételesen videót ajánlok, ezt kell folyamatosan nézni főzés közben, megéri: A csalánt Nóra kezelte (gumikesztyűben, de még így is csípett), le kell tépkedni a leveleket, átmosni, leforrázni, majd felvágni. A póréhagyma fehér része salátába ment, a zöld leveleket felkarikáztuk, a spenótot mosás után ugyancsak daraboltuk. Az olajra először a póré és a szétnyomott fokhagyma ment, aztán a csalán, majd a spenót is. Meg kell párolni, hogy szépen összeessen az egész. Fűszernek só, bors, kevés szerecsendió és fehérbors ment, löttyintettünk rá egy kis szójatejet, aztán amikor már szimpi volt a dolog, lezártuk alatta a lángot. Tésztával kavarva lesz holnap ez az ebéd, de már megkostoltuk, elég jó.

Mit kenjek a kenyérre? 15. - Köleskörözött

2011. március 27. Punk In The Kitchen 

Mit kenjek a kenyérre? 15. - KöleskörözöttBocs, rég volt bejegyzés, nincs sok időm mostanában. Ez is csak egy gyors recept lesz. A tofukörözött bejegyzéshez kommentben érkezett a tipp csu-tól, hogy lehet ezt kölesből is. A google ad jópár receptet, lehet azokat is használni. Mit kenjek a kenyérre? 15. - Köleskörözött Hozzávalók: fél zacskó hantolt köles tetszőleges körözött-alapanyagok, lásd pl. korábbi cikket Idő: pár perc alatt megvan, toljuk hozzá a Ruidosa Imundicia új splitjét, kemény. A kölest érdemes minél jobban szétfőzni s vízben. Ha ez megvan, minden ugyanaz, mint máskor. Mehet bele a fűszer meg a hagyma rendesen, akkor lesz az igazi. Legközelebb igyekszem hosszabb bejegyzéssel érkezni.

Kukoricás batyu

2011. február 17. Punk In The Kitchen 

Kukoricás batyuPrimitív kaják sorozatunk újabb részében mirelit levelestésztát tömünk meg tetszőleges zöldséggel. Ma kukorica és hagyma került bele, de szinte bármi mehet. Pillanatok alatt kész, főzelékekkel király. Kukoricás batyu Hozzávalók: egy csomag mirelit levelestészta (biztos lehet házilag is csinálni valahogy) egy kukoricakonzerv egy csomag újhagyma levele (a hagymát meg lehet enni) néhány fej vöröshagyma olaj fűszerek (só, bors, római kömény, bármi egyéb) Idő: sütéssel együtt jó fél óra, az új Ruidosa Imundicia lemezt ajánlom, mert nagyon király. A tésztát hagytuk kiolvadni, eközben összedobtuk a tölteléket. Olajon pirítottuk a hagymaleveleket karikázva, majd jöhetett a kukorica és a karikákra vágott hagyma. Az egészre t, borsot, római köményt szórtunk, majd pár perc keverés után le is lehet venni a tűzről. A tésztát kinyújtottuk, feldaraboltuk, a darabokba tölteléket pakoltunk, majd különböző formájú batyukat készítettünk. Lett téglalap alapú, négyzetes és kígyó is. Olajozott sütőbe pakoltuk a batyukat. Érdemes a tésztát vékonyra nyújtani és helyet hagyni a tepsiben, mert megnőnek a batyuk sütés közben. Addig sütöttük, amíg szépek nem lettek.

Vöröslencsés óriáskagyló répás hajdinával

2011. január 19. Punk In The Kitchen 

Vöröslencsés óriáskagyló répás hajdinávalMa Nórával a régóta a polcon várakozó óriáskagylótésztát használtuk fel. Forrásként megint a malac nem ebéd blog szolgált. Vöröslencsés óráskagyló répás hajdinával Hozzávalók: egy zacskó óriáskagylótészta (durum) egy marék vöröslencse néhány répa egy sűrített paradicsom konzerv egy marék hajdina 2 hagyma néhány gerezd fokhagyma olaj kevés cukor fűszerek (só, bors, oregánó, bazsalikom, vegeta, chili, stb.) Idő: egy óra legalább kell, főzéshez ma Scrapy-t hallgattunk A kagylók töltelékével kezdtük, olajra dobtuk a kockázott hagymát (csak az egyik hagymát) illetve a fokhagymát, majd erre ment a reszelt répa (néhány szál elég lesz) és idővel a megmosott lencse, a paradicsom és víz, hogy ellepje. Ezt a cuccot addig főztük, amíg jó sűrű nem lett. Persze fűszerezni sem árt, só, bors, chili és a zöldfűszerek kötelezőek (plusz egy kis cukor, ahogy a malac-blog írja). A kagylókat megtöltöttük a cuccal, párosával összetapasztottuk őket és üvegtálba pakoltuk. A maradék tölteléket vízzel higítva a kagylókra kell önteni, ugyanis a tészta a sütőben nem fő, hanem a maradék töltelék levében párolódik meg. Érdemes kis lángon sütni, mert akkor biztosan nem marad ropogós a tészta. Átveszem a szót, mert Dani mar teljesen elfáradt mára. Hajdina köret, a töltött kagylók mellé: A másik fej hagymát apróra felvágva megpirítjuk, majd amikor már kellően megüvegesedett, akkor mellé törünk legalább egy gerezd fokhagymát is. Maradt még pár szál répa felhasználatlanul a kagylóstöltelék után, ergo a hajdina répás lett. Tehát a répákat karikára vágva szintén megpirítjuk (de csak egy picit). A hajdinát meg kell mosni mielőtt dolgozunk vele. A hajdina főzésnél az 1:3 arányt kell alkalmazni a víz javára, kicsit piríthatunk rajta mielőtt felöntjuk. 25 percig kell közepes tűzön főzni ezt a fajta köretet (de egyébként mi ez? termés? búzaféle?). Ja és ne hagyd odaégni, nekünk sikerült.

Mit kenjek a kenyérre? 13. - Zöldborsókrém

2011. január 4. Punk In The Kitchen 

Mit kenjek a kenyérre? 13. - ZöldborsókrémFura, hogy eddig pont borsóból nem csináltam krémet, pedig az egyik kedvenc zöldségem. Az előállítás semmiben nem különbözik a kukoricakrémtől, csak a fűszerezés módosult kicsit. Zöldborsókrém Hozzávalók: zöldborsó (télen mirelit, tetszőleges mennyiségben) egy fej vöröshagyma néhány gerezd fokhagyma olaj, olivaolaj fűszerek (só, bors, chili, köménymag, petrezselyem, szójaszósz, stb.) Idő: Pár perc alatt kész, pont lepörög az Icaros első demója, myspace-ről hallgatható A hagymát és a fokhagymát felvágtam, meleg olajba dobtam, megztam, aztán rászórtam a mirelit borsót. Fűszereztem minden jóval (lásd hozzávalók), majd pár perc után levettem a tűzről, kicsit hagytam hűlni, majd turmixoltam víz és olivaolaj hozzáadásával. Már melegen kenhető a kenyérre, nagyon finom!

Cukkinileves

2010. december 20. Punk In The Kitchen 

Cukkinileves...vagy cukkini leves? Megint nem tudom, hogy egy szó, vagy kettő, mindenesetre a mai leves cukkiniből készült. A net szokás szerint tele van receptekkel, ezekből kombináltam egy vegan verziót. A tejfölös habarás helyett itt-ott krumplit említenek, én is ezt használtam. Egyesek darabolják, mások reszelik, megint mások turmixolják a cuccost. Én ezeket kombináltam, krémleves készült de reszelt cukkini is került a tányérba. Cukkinileves Hozzávalók: 2 cukkini 2 krumpli 1 hagyma 1 lilahagyma 1 leveskocka fél csomag petrezselyem néhágy gerezd fokhagyma kevés citromlé olaj fűszerek (só, bors, tárkony, bazsalikom, chili, stb.) Idő: max egy óra, én a Catch Twenty Two zenekar Permanent Revolition című, Trockij életét feldolgozó lemezét hallgattam meg. Az egyik cukkinit felkockáztam, a krumplikat meghámoztam majd ők is ugyanerre a sorsra jutottak. A hagyma és a fokhagyma apróra vágva repült az olajra, amikor már szépen nézett ki, rádobtam a cukkinit és egy kicsit pirítottam. A kockázott krumplit vízzel ráöntöttem a cukkinire, ztam, borsoztam, dobtam bele egy leveskockát. Ha elég apróra van vágva a cucc, kb. 10-15 perc alatt megfőnek a zöldségek. Megvártam, amíg kihűl, aztán leturmixoltam az egészet. Amíg hűlt, lereszeltem nagylyukú reszelőn a másik cukkinit, karikákra vágtam a lilahagymát és apró darabokra vágtam a petrezselymet. A turmixolt lét visszaraktam a tűzre, adtam hozzá még vizet, majd beleraktam a darabolt összetevőket. Az egyik recept citromot emlegetett, szóval öntöttem bele kevés citromlét, jót tett neki. Szórtam bele tárkonyt, bazsalikomot is. Addig főztem, amíg a reszelt cukkini is jó állagú lett. A végén még fűszerezni kellett, ment bele még só, bors, citromlé és egy kis chili is az érdekesség kedvéért. Nagyon finom lett.

Kelkáposztafőzelék karalábépörkölttel

2010. december 16. Punk In The Kitchen 

Kelkáposztafőzelék karalábépörkölttelLassan egy éves a blog, ennek örömére az első recept köszön ma vissza. Na jó, az igazi ok, hogy a bableveshez a múltkor vettem kelkáposztát meg karalábét is, pedig azok nem illenek bele, másfél hete könyörögnek a hűtőben, hogy egyem meg őket, így készült el a mai ebéd. Kelkáposztafőzelék karalábépörkölttel Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta egy közepes karalábé 2-3 krumpli egy fej hagyma néhány gerezd fokhagyma 2-3 kanál liszt olaj fűszerek (só, bors, pirospaprika, egész kömény, chili, stb.) Idő: mindennel együtt max egy óra, ajánlom hozzá a Dance or Die! Wed rather be sleeping című remek lemezét, többször is bele fog férni az időbe Kelkáposztafőzelék recept van a neten bőven, azok alapján készült ez is. A kelkáposztát feldaraboltam csíkokra, a torzsát kivágtam, a krumplikat megmostam, megpucoltam, kisebb kockákra vágtam. Az eredményt s vízben kezdtem főzni, úgy jó, ha kb. ellepi, köménymagot és apróra vágott fokhagymát is szórtam bele. Ennek kb. 20 perc kell elvileg. Közben nekiálltam a rántásnak, a hagyma negyedét és egy gerezd fokhagymát apróra vágtam, kevés olajon megpirítottam, tűzről lehúzva szórtam bele kevés paprikát, t, lisztet, majd visszaraktam a tűzre kicsit pirítani. Az eredményt a főzőlével csomómentesre kevertem, majd az egészet visszapakoltam a főzelékbe. A víz kevésnek tűnt, ezért elvétettem azt a hibát, hogy túl sokat adtam hozzá, így a végén az egész kicsit szétfőtt. Szóval erre érdemes figyelni. A karalábépörkölt a korábban leírt módon készült, hagyma olajon, paprika, kockázott karalábé, chili, víz, főzés, kész. Kenyérrel király, 2 főre elég ez az adag.

Mit kenjek a kenyérre? 12 - Lencsekrém

2010. november 27. Punk In The Kitchen 

Mit kenjek a kenyérre? 12 - LencsekrémEgy ideje fut egy egyelőre név nélküli kezdeményezés (nekem a Vegan Gárda javasolt név eléggé tetszik), punk koncerteken becsületkasszás vegan kajáldát csinálnak páran ezzel is népszerüsítve ezt az életstílust. Szokott lenni szendvics minden jóval, sütik, néha tea is. Legutóbb Fehérváron találkoztam ilyen vegan büfével az állatmenhely-segélybulin. A recept a büfé kínálatából származik, a punkportál fórumáról van. Lencsekrém Hozzávalók: nem túl sok lencse (nekem szokás szerint iszonyat mennyiség lett) egy fej hagyma (vagy lilahagyma) pár gerezd fokhagyma olaj, olivaolaj fűszerek (só, bors, paprika, vegeta, babérlevél, zöldfűszerek, chili, stb.) Idő: jó fél óra, hallgassuk meg hozzá az új Bad Religion tribute albumot! A lencsét beáztattam pár órára, majd vegetás vízben babérlevéllel megfőztem. A hagymát felvágtam, olajon pároltam, tűzről lehúzva paprikát kevertem bele, raktam bele apróra vágott fokhagymát, majd a lencsét. Kavargattam még egy kicsit tűz fölött, fűszereztem mindenfélével, ami eszembe jutott (só, bors, majoranna, chili, az eredeti recept borsikafüvet ír, de az nekem nincs), majd leturmixoltam olivaolaj hozzáadásával. Kenyérre kenve tetszőleges zöldségekkel nagyon finom. A recept szerint csicseriborsóból ugyanígy lehet csinálni krémet, majd kipróbálom valamikor.

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!